Zagrebački taksisti prijete blokadom

17.2.2010.
12:29
VOYO logo

Riječki taksi-prijevoznik Kosta Minovski, vlasnik Cammea, koji je svoj dolazak u Zagreb najavio tek za rujan, među zagrebačkim taksistima već je sada izazvao buru nezadovoljstva.

Taksisti u metropoli najavljuju i oštre mjere kojima će se suprotstaviti, po njima, nelojalnoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremaju se i za štrajk, a ne postignu li njime željeni rezultat, ne odbacuju ni mogućnost blokade ulica, piše Jutarnji list.

"I seljaci su zbog nekorektnog odnosa prema njima izašli na ulicu, pa ćemo i mi tako tražiti pravdu. Bude li to situacija zahtijevala, ići ćemo u štrajk, pa neka putnike vozi taj famozni riječki Cammeo. Znamo da to nije najbolje rješenje, ali moramo se izboriti za naš posao", kazao je Branko Špoljar, zagrebački taksist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako oštra reakcija taksista u metropoli na vijest o dolasku konkurencije bila je očekivana, budući da su oni, do izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, imali monopol u gradu.

Na moguću konkurenciju zagrebački su taksisti već i prije reagirali burno i ogorčeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada, kad su i gradske vlasti najavile novog taksi-prijevoznika na zagrebačkim ulicama, 'domaći' taksisti, kako sami tvrde, našli su se u nezavidnom položaju, za što optužuju zakon.

"Novi zakon i nadolazeća konkurencija stvorit će kaos u gradu i to gradske vlasti moraju što prije riješiti. Trenutno u Zagrebu ima tisuću taksista i to je optimalno", smatra taksist Zlatko Tvorek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog konkurencije, kažu taksisti, neki će izgubiti posao. Kako tvrde, klijente će im ukrasti čovjek koji je na glasu da je upleten u kriminalne poslove. Sporna im je i računica po kojoj je Kosti Minovskom isplativ taksi-posao s niskim cijenama kakve najavljuje.

Podsjetimo, prema Minovskom, za pet kilometara vožnje naplaćivat će se 20 kuna bez obzira na broj putnika, a za 10 kilometara 40 kuna. Cijena noćne vožnje bit će ista kao i dnevna, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002150384006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo