'Popularne cijene' /

Zagreb uvodi novu zonu parkiranja: cijena po satu 75 lipa, mjesečno deset kuna

Image
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Cijeli grad postaje parking: na zapadu Zagreba naplata će ići do Rudeša, na istoku do Jelkovca, dok će se parkirni automati postaviti i diljem čitavog Novog Zagreba

8.2.2018.
12:34
Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

Kao što je gradonačelnik Milan Bandić najavio, Zagreb postaje jedan veliki parking. Naplata parkiranja proširit će se na čitavi grad uvođenjem nove, pete zone, koja će imate "popularne cijene za sugrađane". Projekt uvođenja nove parking zone, nagađa se, trebao bi startati u Španskom, donosi Večernji list.

Na zapadu grada naplata će ići do Rudeša, na istoku do Jelkovca, dok će se parkirni automati postaviti i diljem čitavog Novog Zagreba. Sat parkiranja trebao bi stajati 75 lipa, odnosno stanari bi mjesečno za parkirno mjesto trebali izdvojiti desetak kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplja, prva zona proširit će granice. Zasad nije poznato dokle. Novost bi trebale biti i takozvane kvartovske zone, a to je dijeljenje postojećih po kvartovima kako bi se spriječila dosadašnja svojevrsna povlastica onih koji s kartama prve zone bez problema mogu parkirati u ostalima. "Toga više ne bi trebalo biti, odnosno stanari određenog kvarta moći će s povlaštenom kartom parkirati samo u svom i susjednom kvartu", kažu u Gradu za Večernji list.

Dijelovi grada ipak neće dobiti parkirna mjesta. "Bili smo na rubnim dijelovima grada, ali zaključili smo kako u određenim ulicama na naplatu ne treba ni pomisliti. Vrapče je, primjerice, idealan primjer za to. Neke su od ulica tako napravljene da nema nikakve šanse da se po pravilnicima iscrtaju parkirališna mjesta, a naravno da se neoznačena ne mogu ni naplaćivati", kažu kontrolori koji istražuju tržište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo