POTICANJE 'ZAGREB PLANA' / 'Zagreb treba svoje zastupnike u Saboru'

Image
Foto: PIXSELL

Potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i nositeljica Zagrebačke nezavisne liste Tatjana Holjevac s kojom na parlamentarne izbore izlazi u četiri "zagrebačke" izborne jedinice ocijenila je kako Zagreb kao milijunski grad, političko, gospodarsko i kulturno središte Hrvatske, treba svoje zastupnike u Hrvatskom saboru.

24.11.2011.
9:41
PIXSELL
VOYO logo

Tatjana Holjevac, potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i nositeljica Zagrebačke nezavisne liste s kojom na parlamentarne izbore izlazi u četiri "zagrebačke" izborne jedinice: u prvoj, drugoj, šestoj i sedmoj, ocijenila je kako Zagreb kao milijunski grad, političko, gospodarsko i kulturno središte Hrvatske, treba svoje zastupnike u Hrvatskom saboru.

"Svima su nam poznati zastupnici iz Like, iz Zadra, Iloka, Krapine..., ali nitko ne zna tko zastupa Grad Zagreb u Hrvatskom saboru. Tako već 20 godina živimo apsurd da su predstavljeni svi, no glavni grad Hrvatske nitko ne predstavlja", kazala je Tatjana Holjevac na konferenciji za novinare u svom izbornom stožeru.

Naglasila je da su se članovi s njezine liste, među kojima je i šansonijer Drago Diklić, spremni angažirati da Zagreb postane zamašnjak ukupnog razvoja Hrvatske, a svoje iskustvo neki su stjecali tijekom dva mandata u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Poticanje "Zagreb plana" koji sadrži urbanistički plan, ali i plan za demografski i ekonomski razvoj Zagreba, osnivanje tvrtke "Digitalni grad" kako bi se načinila infrastruktura za brzi internet i poticanje osnivanja skupštinskog Odbora za kontrolu samo su neki prepoznatljivi rezultati naših gradskih zastupnika, navela je Holjevac i dodala kako nakon šest godina u Skupštini znaju prepoznati interese kao i probleme s kojima se Zagreb danas susreće.

U decentralizaciji Zagreb treba imati svoje mjesto i treba imati mogućnost utjecaja na zakonodavnu regulativu, naglasila je dodajući kako se nerijetko preklapaju nadležnosti Grada i države pa se i to treba raščistiti, a upozorila je da će veću pažnju posvetiti projektima za zaštitu okoliša i korištenje obnovljivih izvora energije, ali i drugima koji mogu aplicirati za sredstva iz EU fondova koji se, po njenu mišljenju, dosad nisu iskoristili na odgovarajući način.

Holjevac je istaknula da će se, ako uđe u Hrvatski saboru, između ostalog, zalagati i za donošenje zakona o zaštiti prirodnih resursa i zakona za tretiranje ratnog profiterstva kao veleizdaje. Zalagat će se i za smanjenje poreza i doprinosa na plaće te parafiskalnih nameta kao i za besplatno školovanje i besplatni internet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo