SDP uskoro podnosi zahtjev /

Zagreb je rekao zbogom Titu, no na jugu Hrvatske drugačija priča: Split bi mogao dobiti Partizansku ulicu!

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Splitski SDP-ovac Goran Kotur traži da se najvećem gradu u Dalmaciji vrati Partizanska ulica

5.9.2017.
16:50
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Više nije vijest da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, na zahtjev svojeg novog partnera u Gradskoj skupštini Zlatka Hasanbegovića, naložio uklanjanje imena maršala Tita iz Zagreba, ali novina je činjenica da Bandić ipak pokušava spasiti obraz pred svojom lijevom publikom, piše Slobodna Dalmacija.

Bandiće je, naime, najavio obnovu spomenika kao i izgradnju bisti sedmorice sekretara SKOJ-a, omladinskog krila Komunističke partije, no nije jedini koji planira vratiti fašiste na gradske ulice i trgove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski SDP-ovac Goran Kotur traži da se najvećem gradu u Dalmaciji vrati Partizanska ulica. 

Više pročitajte:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je u Drugom svjetskom ratu po snazi antifašističke borbe bila svjetski fenomen, a Split je bio fenomen unutar Hrvatske. Grad od oko 40 tisuća stanovnika dao je dvanaest i pol tisuća partizanskih boraca, od kojih je više od tisuću i pol poginulo", ističe Kotur, koji najavljuje da će uskoro podnijeti i svoj službeni zahtjev da se ulici koja je devedesetih ponijela ime kneza Višeslava vrati naziv Partizanska.

"Hrvatski partizani borili su se protiv fašizma, a za hrvatske nacionalne interese. To se pokazalo kad su nakon Drugog svjetskog rata u sastav Hrvatske ušli Istra, Rijeka, Zadar i više otoka. Da nije bilo partizana, na vlast bi se poslije Drugog svjetskog rata vratio kralj Petar II., a stvarno bi vladao četnički zločinac Draža Mihailović, što bi dovelo u pitanje opstanak Hrvatske i hrvatskog naroda. Zbog toga ću kao splitski gradski vijećnik inzistirati da se ispravi nepravda tako da se Partizanskoj ulici na Manušu vrati njezino ime", zaključuje Kotur, piše Slobodna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo