ekskluzivne snimke /

Zadovoljni kreditori: jesu li Orešković i Vujčić uvjerili vlasnike hrvatskog duga u gospodarski uzlet?

Mandatar hrvatske vlade Tihomir Orešković predstavio je u četvrtak na zatvorenom sastanku predstavnika investitora i banaka u Kitzbuehelu svoj plan za smanjenje javnog duga, službena izjava očekuje se sutra nakon njegova povratka u Zagreb

14.1.2016.
18:53
VOYO logo

Mandatar Tihomir Orešković je u srijedu, uoči odlaska u Kitzbuehel s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem, rekao novinarima da će se naći s osam do deset najvećih investitora koji "drže osam do 10 posto hrvatskoga duga".

Istaknuo je nužnost poboljšanja hrvatskoga rejtinga te ocijenio kako u tom smislu u petak u izvješću agencije Standard and Poor's neće biti promjena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-ov reporter Boris Mišević koji se nalazi Kitzbühel i javlja kako je prije nešto više od sat vremena završio sastanak Oreškovića i Vujčića s 80 najvećih svjetskih bankara i insvestitora. 

Zadnje informacije govore kako je svjetska financijska elita 'izuzetno zadovoljna' što je prvi put jedan član hrvatske vlade, odnosno budući premijer, došao s njima na razgovor i pokazao im plan strukturnih reformi javnog duga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje RTL, bankari su izuzetno zadovoljni onime što su čuli te da su u planu Tihomira Oreškovića neki potezi koji se u hrvatskoj politici još nisu povukli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo