nastavak hladnih odnosa? / Zabrani li Srbija ulazak našem ministru, Hrvatska bi iz susjedstva mogla povući svog veleposlanika

Image
Foto: Boris Šćitar/Večernji list

Analitičari dvoje hoće li Srbija poduzeti mjere istovjetnima onima povučenim od strane Hrvatske, no dođe li do toga i budu li one 'iraconalne', na potezu je ponovno Hrvatska

26.4.2018.
8:15
Boris Šćitar/Večernji list
VOYO logo

Zabrana ulaska ministra obrane Aleksandru Vulinu od strane Hrvatske mogla bi dodatno poremetiti odnose između ovih dviju država i poremetiti stabilnost u europskoj cjelini, piše Večernji list. 

Nakon što je iz državnog političkog vrha stigla informacija kako je Vulinu zabranjen ulazak u Hrvatsku, Srbija je najavila 'recipročne mjere'. Budu li one u iracionalne, službena Hrvatska morat će posegnuti za novim diplomatskim korakom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A taj korak mogao bi biti povlačenje veleposlanika Hrvatske Gordana Bakote iz Beograda, što bi ujedno označilo i zamrzavanje političkih odnosa koji su ionako 'na ledu'. 

Premda mediji spekuliraju kako će službeni Beograd uzvratiti proglašavanjem nepoželjnima ministra Damira Krstičevića ili Tome Medveda, ili njih obojice, službeni Zagreb ne vidi nikakvu mogućnost za usporedbu provokativnog rječnika i izjava ministra Vulina s izjavama bilo kojeg od hrvatskih ministara o Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je neusporedivo, pa Vulin se u izjavi kako o njegovu dolasku u Hrvatsku može odlučivati samo vrhovni komandant Vojske Srbije Vučić, a nikako hrvatski ministri, izravno sprdao sa suverenitetom RH", rekao je neimenovani član Plenkovićeve vlade. 

Analitičari dvoje hoće li Srbija poduzeti mjere istovjetnima onima povučenim od strane Hrvatske, piše Večernjilist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo