ZABORAVITE HNK, MLADI IMAJU NOVU LOKACIJU ZA TULUME: /

Pogledajte snimku, o 'partyju na jezeru' se oglasila i policija

Image

Uz glazbu, alkohol i dobro raspoloženje, na stotine mladih skupilo se na Jarunu. Policija kaže kako nije zabilježeno kažnjivo ponašanje

8.3.2021.
9:49
VOYO logo

Okupljanja mladih protekloga vikenda kod HNK-a u Zagrebu nije bilo. Cijeli prostor oko kazališta nadzirala je policija čiji je cilj bio spriječiti dulje zadržavanje ljudi na tom području. Noć ispred HNK-a protekla je mirno ovog puta, no kako je bilo na Jarunu? Točno kao ispred kazališta prije tjedan dana, a tamo je policija mirno prolazila kroz masu mladih.

O još jednom mjestu za masovna okupljanja mladih poslali smo upit zagrebačkoj policiji koja nam je u odgovoru navela da postupanja nije bilo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema dojava o protupravnim ponašanjima'

"Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da nismo imali postupanja prema osobama na mjestu na kojem navodite u upitu, a na kojem se povremeno okupljanju mlađi građani, iz razloga što nisu zabilježena protupravna ponašanja u smislu remećenja javnog reda i mira kao niti bilo kojeg drugog oblika kažnjivog ponašanja. Dojava o protupravnima ponašanjima na tim lokacijama nismo zaprimili, a navedeno mjesto smo obilazili prilikom redovnih policijskih obilazaka", navode iz PU zagrebačke.

Image
KOD HNK 'STRAŽARILI' ZBOG MLADIH, A NA JARUNU IH NISU DIRALI: /

Provjerili smo kako izgleda masovni tulum kod Malog jezera

Image
KOD HNK 'STRAŽARILI' ZBOG MLADIH, A NA JARUNU IH NISU DIRALI: /

Provjerili smo kako izgleda masovni tulum kod Malog jezera

No, da se na Jarunu "partija" već je odavno poznato, a takvu smo dojavu i mi dobili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već mjesec dana tisuće mladih u autima dolaze partijati i družiti se na Jarun. Kasnije iza njih ostaje hrpa smeća, jezero je puno stakla i razbijenih boca. Nije mi jasno zašto se toliko automobila tamo pušta, osobito prije kada kafići nisu radili, a sada im je radno vrijeme samo do 22 sata. Nitko ih tamo ne dira. Ono što vidite ispred HNK-a je mala beba u usporedbi s onim što se vikendima navečer odvija na Jarunu", rekao nam je izvor čiju smo informaciju odlučili slijediti i provjeriti.

Glazba, alkohol, dobro raspoloženje...

Ekipa Net.hr-a posjetila je Malo jezero u subotu malo prije ponoći i tamo se zadržala gotovo do 1 sat nakon ponoći. Hodajući prema jezeru, čuli smo da se približavamo vrlo glasnom tulumu. Uz glazbu, alkohol i dobro raspoloženje, na stotine mladih skupilo se na području Malog jezera. Cijelo područje vrvjelo je ljudima, ali i automobilima te taxi vozilima koja su stalno pristizala. Neki od partijanera otvoreno su pili kraj svojih automobila, puštajući glazbu dok im je otvoreni prtljažnik poslužio kao svojevrsni šank.

K tome, naša ekipa je na jednoj snimci ovog jarunskog tuluma uhvatila i dva različita policijska automobila. Oni su u razmaku od par minuta prošli kroz masu mladih koji su plesali i zabavljali se na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo