U ZAGREBU NA OPERACIJI / Zaboravio na teroriste: 'Nakon što mu je doktor Gabrić otvorio oči, Mektiću se sve razjasnilo'

Mektić se nekidan proslavio izjavom kako hrvatska tajna služba SOA vrbuje radiklane islamiste BiH

21.3.2019.
23:12
VOYO logo

Dragan Mektić ministar sigurnosti BiH bio je danas u Zagrebu.

Mektić se nekidan proslavio izjavom kako hrvatska tajna služba SOA vrbuje radiklane islamiste u Bosni i Hercegovini i tajno ih naoružava kako bi BiH prikazala kao utočište terorista. Ova izjava koja ima logike koliko i priča Gabrijele Žalac zvučala je tada potpuno suludo, ali sad znamo zašto. Gospodin Mektić naime ne vidi baš dobro pa je u Zagreb došao na operaciju vida u jednu privatnu kliniku. Dakle tko su vehabije, tko su teroristi, a tko agenti SOA-e? On to dosad nije mogao najjasnije razaznati i logično da čovjek kad ne vidi, vidi ono što nitko drugi ne vidi. Ali nakon što mu je dr. Nikica Gabrić otvorio oči, gospodinu Mektiću se sve razjasnilo pa je rekao da on o tome ništa ne zna i da treba pitati novinara koji je o tome pisao, premda je dok je siroti bio onako obnevidio u Sarajevu, tvrdio da je ta priča istinita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe obnevidjelog Dragana Mektića da su hrvatski obavještajci vrbovali islamske ekstremiste da podmeću oružje u islamske vjerske objekte, komentirao je prvi obavještajac Hrvatske. 

Šef SOA-e Daniel Markić objasnio je da su agenti SOA-e doista razgovorali s jednim od potencijalno sumnjivih selefija, ali samo zato jer je planirao ići na sirijsko ratište, a rat nevjernicima već je objavio i na Facebooku gdje je veličao i Islamsku državu i Adolfa Hitlera, o čemu govore njegovi statusi. Inicijali su mu H.Č., ali Markić je pri tome negirao tvrdnje da SOA ikoga naoružava.

"Negiram, negiram, zabrinjava nas povratak boraca iz Sirije i Iraka, ne samo nas, i radimo po tome, to je naša zadaća i tako će se nastaviti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo