'Za razliku od nekih, nisam bježao iz Hrvatske'

Hebrang je u Varaždinu kazao da će kao predsjednik uvesti zemlju u EU, ali s vraćenim ponosom naroda, koji je tijekom posljednjih deset godina postao narod depresije.

15.12.2009.
11:20
VOYO logo

Predsjednički kandidat Hrvatske demokratske zajednice Andrija Hebrang rekao je u ponedjeljak navečer, na predizbornom skupu u Varaždinu, da je on jedini kandidat s programom, a taj program najbolje opisuje, kazao je, slogan njegove kampanje, "Za europsku i ponosnu Hrvatsku".

Hebrang je kazao da će kao predsjednik uvesti zemlju u EU, ali s vraćenim ponosom naroda, koji je tijekom posljednjih deset godina postao narod depresije. Za to su potrebne reforme, treba dići standard građana, otvarati radna mjesta i davati umirovljenicima ono što su zaslužili, rekao je Hebrang, dodajući da reforme budući predsjednik može predlagati i koordinirati tako da objedini i pomiri sve političke opcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, temelj vraćanja ponosa je briga o braniteljima, kojima se treba vratiti ugled, najvišu razinu dostojanstva, jer su oni temelj ove države i da nije bilo njih ne bilo ni Hrvatske, istaknuo je.

Rekao je kako ostali kandidati nemaju konkrentan program jer ne znaju što se se od njih očekuje na predsjedničkoj funkciji. Dodao je kako on, za razliku od protukandidata, nije bježao iz Hrvatske kada se ona stavarla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljenima na varaždinskom Jelačićevom trgu predsjednički kandidat HDZ-a poručio je da se 27. prosinca probude, izađu na izbore i glasaju za europsku i ponosnu Hrvatsku.

U okviru svoje kampanje, Hebrang je danas posjetio Krapinsko-zagorsku, Međimursku i Varaždinsku županiji. Nakon Krapine, na druženju s građanima zaustavljao se u Ivancu i Čakovcu, a posjet je završio središnjim predizbornim skupom u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200912130045006 arti-200912140036006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo