ZA NJIH NIJE BILO 'LOCKDOWNA': / Milanović suočen neugodnim pitanjem vezano za notorni klub Dragana Kovačevića

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Iako je riječ o vremenu od prije nekoliko mjeseci, mnogi se,

26.9.2020.
10:04
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

U popularnom "svratištu" poluotvorenog tipa, koje je u međuvremenu smijenjeni, uhićeni i osumnjičeni šef JANAF-a Dragan Kovačević držao u jednom stanu u Slovenskoj ulici u Zagrebu, po svemu sudeći okupljala se politička, sudbena i druga elita čak i u vrijeme kada je na snazi bio tzv. lockdown, odnosno zabrana rada kafića, restorana i klubova u vrijeme prvog vala epidemije koronavirusa.

Iako je riječ o vremenu od prije nekoliko mjeseci, mnogi se, poput bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, ali i sadašnjeg Zorana Milanovića, ne mogu točno sjetiti jesu li dolazili u "Kovačevićev klub" u vrijeme 'lockdowna'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI DETALJI O 'KOVAČEVIĆEVOM KLUBU': /

Dvaput je tamo bio i načelnik Glavnog stožera, a pored aparata za kavu imao je i - brojač novca

Image
NOVI DETALJI O 'KOVAČEVIĆEVOM KLUBU': /

Dvaput je tamo bio i načelnik Glavnog stožera, a pored aparata za kavu imao je i - brojač novca

Je li s načelnikom Glavnog stožera bio i predsjednik Republike?

Jutarnji list piše kako iz Ureda predsjednika nisu dobilii odgovor na pitanje je li točno da je predsjednik Milanovć bio u 'Kovačevićevom klubu' 24. ožujka ove godine, dva dana nakon velikog potresa u Zagrebu. S druge strane, iz MORH-a su potvrdili da je u klubu, i to baš na Milanovićev poziv, dva puta u famozni klub svratio i Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, ali ne i s kojim povodom. Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Jutarnji list, navodno su 24. ožujka u klubu bili i Milanović i Hranj.

Premijer Andrej Plenković već je ranije kazao da u klubu nije bio, ali da su mu trojica njegovih ministara kazala da su svraćala ondje, ali navodno ne u vrijeme 'lockdowna'. Riječ je o ministrima Olegu Butkoviću, Tomislavu Ćoriću te Josipu Aladroviću. Potonji je i u rodbinskoj vezi s osumnjičenim Kovačevićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi: Bilo je bučno; Milanović: Bilo je dosadno

Predsjednik Milanović u četvrtak je potvrdio da je dolazio u Slovensku 9, ali da se ne sjeća točno je li ondje navraćao i u vrijeme "lockdowna".

"Mislim da tada nisam bio u tom klubu, ali ako jesam, bio sam s dvije ili tri osobe u svom društvu koje viđam svaki dan", kazao je Milanović nekidan u Pazinu dodavši da, ako je u to vrijeme i bio tamo, istodobno nije bio in Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, kazao je da je to "obično, dosadno mjesto", gdje je "bilo malo ljudi".

Budući da su i predsjednik Republike i načelnik Glavnog stožera štićene osobe, Jutarnji list poslao je upit Policijskoj upravi zagrebačkoj je li, s obzirom na to da je bilo pritužbi stanara Slovenske ulice na buku koju stvara veće društvo, slali tamo ophodnje i što su utvrdili, ali odgovor zasad nisu dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo