Z. Šprajc priprema priloge u dogovoru s SDP-ovcima

HDZ je oštro prozvao Zorana Šprajca zbog izjave koju je iznio u Dnevniku prije nekoliko dana. Optužuje ga da priloge priprema u suradnji s SDP-ovcima, te to podupire spornom izjavom.

23.11.2011.
18:38
VOYO logo

Izborni stožer HDZ-a prijavio je Etičkom povjerenstvu, Agenciji za elektroničke medije i Programskom vijeću HRT-a urednika te televizijske kuće Zorana Šprajca zbog neprofesionalnog i neetičnog novinarstva.

Vladajuća stranka poručuje kako oštro prosvjeduje zbog načina na koju se HTV upleo u izbornu utrku svrstavajući se na jednu stranu. S obzirom na to prozivaju Zorana Šprajca zbog izjave koju je izgovorio u Dnevniku prije tri dana, a uoči emitiranja priloga Mirjane Posavec koji se odnosio na GONG-ove tvrdnje o utrošenom novcu stranaka na prvi dan predizborne kampanje i tvrdnje HDZ-a da je riječ o netočnim informacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već izrečena izjava

"Način na koji je najavljen, ali i sam prilog slikom i riječju odudara od tona koji se očekuje od javne televizije na usluzi svim građankama i građanima Hrvatske. Štoviše, prokazuje izravnu vezu između SDP-a i urednika Dnevnika Zorana Šprajca. Naime, fraza 'Omjeri u stvari pokazuju isti rezultat. I kad mu je najteže, HDZ troši najviše', koju je u uvodu Zoran Šprajc plasirao kao svoju, zapravo je izjava neimenovanog predstavnika SDP-a", stoji u reakciji HDZ-a koji ističe da je neimenovani SDP-ovac isto to kazao za Jutarnji list. Riječ je o izjavi: "Ionako su važni omjeri, a oni pokazuju da HDZ, kad mu je najteže, najviše troši".

Stoga u HDZ-u smatraju da se "urednik Šprajc u pripremi priloga koordinirao i dogovarao s nepoznatim akterima iz SDP-a". Njegov način rada ocjenjuju kao "neodgovoran, neprofesionalan i krajnje tendenciozan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo