DOLAZI U ZAGREB / Vučić svom ministru 'izdao naredbu' koja se tiče Hrvatske, on sve otkrio na televiziji: 'Predsjednik je tražio da to napravimo'

Image
Foto: Pixsell/ Stringer

U tim namjerama bi, kako se očekuje, ponajprije trebali pomoći čelnik DSHV-a i ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov, te predsjednik Srpskog narodnog vijeća i zastupnik SDSS-a u Saboru Milorad Pupovac

31.12.2022.
18:13
Pixsell/ Stringer
VOYO logo

Srbija u 2023. godini, na prijedlog predsjednika Aleksandra Vučića, namjerava "odlediti" odnose s Hrvatskom, najavio je posljednjeg dana odlazeće godine srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić.

U tim namjerama bi, kako se očekuje, ponajprije trebali pomoći čelnik DSHV-a i ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov, te predsjednik Srpskog narodnog vijeća i zastupnik SDSS-a u Saboru Milorad Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik (Srbije Aleksandar) Vučić tražio je da napravimo konekcije sa Žigmanovom i Pupovcem, da malo odledimo odnose s Hrvatskom“, rekao je u subotu Dačić gostujući u programu provladine komercijalne TV Pink.

On je najavio da će, na poziv Srpskog narodnog vijeća, sa Žigmanovom ići na domjenak u povodu pravoslavnog Božića u Zagreb, gdje se očekuju i najviši hrvatski dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić je rekao kako će Srbija s Hrvatskom tražiti bolje odnose u budućnosti "bez ikakvog uvjerenja da ćemo sad jedni drugima promijeniti svijest i mišljenje“.

Potreba da se obnovi komunikacija

Ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov je, u povodu Dačićeve izjave, za Hinu rekao kako je "i više nego očito da postoji potreba da se obnovi službena komunikacija između institucija dviju susjednih država, a ne da se ona svodi na suradnju institucija dvije manjinske zajednice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na jednoj sjednici Vlade dao meni u zadaću da stupim u komunikaciju s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem kako bi se vidjelo može li se glede toga nešto učiniti", rekao je Žigmanov.

Poziv ministru vanjskih poslova Srbije na tradicionalni božićni domjenak Srpskog narodnog vijeća u Zagreb i njegov pozitivni odgovor posljedica je "čini se, našeg uspješno obavljenog posla", ocijenio je Žigmanov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DJELUJE ZAIGRANO /

Vučić odgovorio na prijetnju Anonymousa. Objavio posebnu fotografiju, ali i poruku: 'Spremamo se na borbu..'

Image
DJELUJE ZAIGRANO /

Vučić odgovorio na prijetnju Anonymousa. Objavio posebnu fotografiju, ali i poruku: 'Spremamo se na borbu..'

"Tim prije, jer će na domjenku biti državni vrh Republike Hrvatske te će to biti prilika da se, makar i na marginama toga skupa, održe nakon dvije godine, prvi ozbiljniji razgovori na ministarskoj razini između dvije države", rekao je Žigmanov za Hinu. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo