pet tisuća jedinki od stotinu vrsta riba / Vrijedan skoro 37 milijuna kn: slatkovodni akvarij Aquatika u Karlovcu u subotu otvara vrata!

Image
Foto: Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac (Facebook)

Aquatiku - slatkovodni akvarij, vrijedan 36,7 milijuna kuna, financirala je s 98 posto Europska unija iz operativnog programa "Regionalna konkurentnost"

21.10.2016.
7:39
Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac (Facebook)
VOYO logo

Aquatika - slatkovodni akvarij u Karlovcu u kojem u 25 bazena pliva pet tisuća jedinki od stotinu vrsta riba iz hrvatskih rijeka u subotu se otvara za posjetitelje.

Aquatiku - slatkovodni akvarij, vrijedan 36,7 milijuna kuna, financirala je s 98 posto Europska unija iz operativnog programa "Regionalna konkurentnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano će biti otvoren u subotu u 11 sati, a za građane u 15 sati.

Uoči otvorenja karlovački gradonačelnik Damir Jelić obišao je taj akvarij i rekao za Hinu da je riječ o jedinstvenoj ustanovi u Hrvatskoj u kojoj će se predstaviti bogatstvo flore i faune hrvatskih i europskih rijeka i jezera, što nema nitko u regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac (Facebook)

​(Foto: Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac (Facebook)

 "To ne začuđuje kad se zna da nijedna europska zemlja nema tako raznolike i očuvane rijeke kao Hrvatska. Osim toga, Karlovac kao grad na četiri rijeke - Korani, Kupi, Mrežnici i Dobri pravo je mjesto za prezentaciju bogatstva voda koje imamo", rekao je Jelić i dodao da grad i županija već duže žive za taj projekt kroz gradnju vrijednu 36 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Jelić najavio je da će Aquatiku u subotu svečano otvoriti predsjednik Vlade Andrej Plenković.

 Aquatika je na obali rijeke Korane, na površini od dvije tisuće četvornih metara, a 25 bazena izgrađenih u tri podzemne etaže od ulaza do izlaza predstavlja tok krške rijeke od izvora do ušća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić-Kulaš rekla je da je podijeljeno dvije tisuće besplatnih ulaznica ponuđenih putem interneta za subotu i nedjelju te da će još 900 ulaznica biti na raspolaganju za one koji se ne koriste internetom ili ulaznice ih internetom nisu stigli preuzeti.

 Ulaznicu za karlovački akvarij odrasli će plaćati 60 kuna, maloljetne osobe 35 kuna, studenti i umirovljenici po 40 kuna, a obiteljska ulaznica za četveročlanu obitelj - dvoje odraslih i dvoje djece stajat će 120 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Posjetitelji Aquatike moći će vidjeti pet tisuća jedinki od stotinu vrsta riba, od kojih je 40 endemskih, te će kroz edukacijske programe i radionice dobiti odgovor na mnoga pitanja o ribljem svijetu, poput onog piju li ribe vodu, glasaju li se, mogu li plivati unatrag, koliko prosječno žive, čak i na pitanje kakva je veza između ruža za usne i ribljih ljusaka, rekla je Maruškić-Kulaš.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo