donesena odluka /

Vrhovni sud prihvatio zahtjev Luke Modrića: Suđenje protiv njega održat će se u Zagrebu

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Vrhovni sud RH smatra da će se kazneni postupak lakše i uz manje troškova provesti pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu

18.7.2018.
13:25
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Vrhovni sud RH prihvatio je zahtjev obrane Luke Modrića da se postupak protiv njega iz Osijeka prebaci u Zagreb. Suđenje Modriću zbog davanja lažnog iskaza u postupku protiv Zdravka Mamića trebalo je početi u Osijeku, no Vrhovni sud je suđenje na osnovu Zakona o kaznenom postupku odlučio prebaciti.

Naime, Modrić je u svom dijelu iskaza u kojem je spominjao podjelu transfera iz Dinama u Tottenham, izjavio kako je podjela dogovorena nakon što je prešao u Tottenham. Modrić je zatim na svjedočenju u glavnoj sudskoj raspravi kazao da se detalja ne sjeća. Na temelju Modrićevog prvog iskaza osuđen je Mamić, a kapetan hrvatske reprezentacije je početkom ožujka zaradio optužnicu za davanje lažnog iskaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je tada tražio da se postupak provede na sudu u Zagrebu, no zbog optužnice nadređeni Županijski sud u Osijeku zaključio je kako bi mogla doći u pitanje neovisnost tamošnjih sudaca. Modrićeva obrana istaknula je i da, s obzirom na Modrićevo prebivalište, Španjolska u kojoj mu je i formalno boravište bolje povezana sa Zagrebom. 

Njegova obrana najavila je i da će predložiti još svjedoka koji ne žive u Zagrebu, stoga je zbog ekonomičnosti i izbjegavanja putovanja svih sudionika procesa u Osijek odlučeno da se suđenje održi u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Okolnosti istaknute u prijedlogu doista opravdavaju zaključak da će se ovaj kazneni postupak očito lakše i uz manje troškova provesti pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu nego li pred Općinskim sudom u Osijeku”, zaključio je Vrhovni sud RH.

Odluka Vrhovnog suda RH by Media on Scribd

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo