NESTABILNO /

Donosimo vremensku prognozu za vikend: Već u nedjelju grmljavinski pljuskovi

Za vikend će vrijeme biti promjenjivo i nestabilno vrijeme na kopnu, na Jadranu pretežno sunčano, a već od utorka nestabilno

Sven Vorkapić

24.5.2024.
6:04
VOYO logo

Ostajemo u polju povišenog tlaka, ali iznad naših krajeva nastavlja kružiti i vlagom bogatiji i nestabilniji zrak, čija glavnina odmiče sjevernije. U takvoj situaciji sutra ujutro i prijepodne barem djelomice sunčano. Uz lokalno umjerenu naoblaku moguće malo kiše ili pokoji pljusak, ali sve to uglavnom u Slavoniji, osobito na istoku, a nešto rjeđe na sjevernom Jadranu. Vjetar uglavnom slab jugozapadni ili će potpuno izostati, a temperatura slična današnjoj - na kopnu od 8 do 12 °C, na moru između 14 i 17 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice, ponegdje moguće i pretežno sunčano. Samo lokalno umjerena naoblaka dnevnog razvoja, ali uglavnom suho, ili vrlo rijetko moguć poneki kraći pljusak. Vjetar slab, tek ponegdje umjeren jugozapadni, a temperatura slična današnjoj - 24, 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMA ŠTETE /

Nevrijeme protutnjalo Hrvatskom: Zabilježeno 107.000 munja u 24 sata

Image
IMA ŠTETE /

Nevrijeme protutnjalo Hrvatskom: Zabilježeno 107.000 munja u 24 sata

U Slavoniji, Baranji i Srijemu uz promjenjivu naoblaku poslijepodne može biti lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar većinom slab, samo prolazno uz Dravu umjeren jugozapadni i zapadni. Temperatura pak bez veće promjene, ostaje toplo.

U Dalmaciji pretežno sunčano, a u zaobalju samo lokalno može biti više oblaka dnevnog razvoja, no ostaje uglavnom suho. Uz slab do umjeren vjetar s mora toplo - 24, 25, ponegdje i 26 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice, na otocima i obali Istre i pretežno sunčano. Uz dnevni razvoj oblaka malo kiše ili poneki lokalni pljusak moguć je u unutrašnjosti Istre i u riječkom zaleđu. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, a temperatura od 21 do 25 °C.

PROGNOZA ZA KOPNO

Za vikend na kopnu promjenjivo i nestabilno uz uglavnom slab vjetar. U subotu dosta sunca, ali uz više oblaka dnevnog razvoja lokalno kratkotrajni pljuskovi. U nedjelju oblačnije, mjestimična kiša i grmljavinski pljuskovi, na zapadu izraženiji, a i malo svježije, odnosno malo manje toplo. Početkom novog tjedna pak stabilnije i pretežno sunčano, toplije, ujutro ponegdje uz maglu. Sve to međutim samo kratkotrajno. Od utorka ponovno sve nestabilnije, moguće uz lokalno izražene pljuskove s grmljavinom.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu pretežno sunčano, a veća vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom u nedjelju u Dalmaciji, a potom i sredinom novog tjedna, uglavnom u zaobalju. Samo za vikend zapuhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, podno Velebita prolazno i bura, no temperatura se neće značajnije mijenjati.

POGLEDAJTE: Nevrijeme pogodilo zapad Europe! Strahuje se od poplava opasnih po život

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo