NESTABILNO / Donosimo vremensku prognozu za vikend: Već u nedjelju grmljavinski pljuskovi

Za vikend će vrijeme biti promjenjivo i nestabilno vrijeme na kopnu, na Jadranu pretežno sunčano, a već od utorka nestabilno

Sven Vorkapić

24.5.2024.
6:04
VOYO logo

Ostajemo u polju povišenog tlaka, ali iznad naših krajeva nastavlja kružiti i vlagom bogatiji i nestabilniji zrak, čija glavnina odmiče sjevernije. U takvoj situaciji sutra ujutro i prijepodne barem djelomice sunčano. Uz lokalno umjerenu naoblaku moguće malo kiše ili pokoji pljusak, ali sve to uglavnom u Slavoniji, osobito na istoku, a nešto rjeđe na sjevernom Jadranu. Vjetar uglavnom slab jugozapadni ili će potpuno izostati, a temperatura slična današnjoj - na kopnu od 8 do 12 °C, na moru između 14 i 17 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice, ponegdje moguće i pretežno sunčano. Samo lokalno umjerena naoblaka dnevnog razvoja, ali uglavnom suho, ili vrlo rijetko moguć poneki kraći pljusak. Vjetar slab, tek ponegdje umjeren jugozapadni, a temperatura slična današnjoj - 24, 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMA ŠTETE /

Nevrijeme protutnjalo Hrvatskom: Zabilježeno 107.000 munja u 24 sata

Image
IMA ŠTETE /

Nevrijeme protutnjalo Hrvatskom: Zabilježeno 107.000 munja u 24 sata

U Slavoniji, Baranji i Srijemu uz promjenjivu naoblaku poslijepodne može biti lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar većinom slab, samo prolazno uz Dravu umjeren jugozapadni i zapadni. Temperatura pak bez veće promjene, ostaje toplo.

U Dalmaciji pretežno sunčano, a u zaobalju samo lokalno može biti više oblaka dnevnog razvoja, no ostaje uglavnom suho. Uz slab do umjeren vjetar s mora toplo - 24, 25, ponegdje i 26 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice, na otocima i obali Istre i pretežno sunčano. Uz dnevni razvoj oblaka malo kiše ili poneki lokalni pljusak moguć je u unutrašnjosti Istre i u riječkom zaleđu. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, a temperatura od 21 do 25 °C.

PROGNOZA ZA KOPNO

Za vikend na kopnu promjenjivo i nestabilno uz uglavnom slab vjetar. U subotu dosta sunca, ali uz više oblaka dnevnog razvoja lokalno kratkotrajni pljuskovi. U nedjelju oblačnije, mjestimična kiša i grmljavinski pljuskovi, na zapadu izraženiji, a i malo svježije, odnosno malo manje toplo. Početkom novog tjedna pak stabilnije i pretežno sunčano, toplije, ujutro ponegdje uz maglu. Sve to međutim samo kratkotrajno. Od utorka ponovno sve nestabilnije, moguće uz lokalno izražene pljuskove s grmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu pretežno sunčano, a veća vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom u nedjelju u Dalmaciji, a potom i sredinom novog tjedna, uglavnom u zaobalju. Samo za vikend zapuhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, podno Velebita prolazno i bura, no temperatura se neće značajnije mijenjati.

POGLEDAJTE: Nevrijeme pogodilo zapad Europe! Strahuje se od poplava opasnih po život

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo