JOŠ UVIJEK NESTABILNO / Planirate nedjelju na otvorenom? Pazite da vas ne iznenadi pljusak s grmljavinom

Idućih dana na kopnu barem djelomice sunčano i podjednako toplo, na Jadranu pretežno sunčano, uglavnom suho i toplo

Sven Vorkapić

23.5.2024.
6:11
VOYO logo

Tlak zraka u postupnom porastu kako jača utjecaj grebena anticiklone s jugozapada. Međutim, iza tek nedavno odmakle fronte ostalo je nešto vlagom bogatijeg i nestabilnijeg zraka pa je tako sutra prijepodne na kopnu i sjevernom Jadranu moguće malo kiše. Inače, bit će djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano uz uglavnom slab vjetar, samo prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadni. Ujutro malo svježije nego danas - na kopnu od 8 do 13 °C, duž obale i na otocima između 13 i 16, 17 °C.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali uz jači dnevni razvoj oblaka veća vjerojatnost za izolirane pljuskove s grmljavinom, osobito prema granici sa Slovenijom i na širem karlovačkom području. Vjetar većinom slab zapadni i sjeverozapadni, a danju toplo - oko 24 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, ali ne posve stabilno. Mjestimice može biti malo kiše ili pokoji lokalni pljusak, uglavnom oko zapadnoslavonskog gorja. Uz većinom slab sjeverozapadnjak temperatura slična današnjoj - 24, 25, ponegdje i 26 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano i toplo. Samo u zaobalju lokalno može biti više dnevnog razvoja oblaka, ali ostaje uglavnom suho. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a temperatura se neće znatnije mijenjati. Iako će na sjevernom Jadranu i u gorju biti djelomice sunčano, lokalno uz dnevni razvoj oblaka može biti pljuskova s grmljavinom, u Istri moguće i izraženijih. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, a temperatura između 22 i 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu barem djelomice sunčano i podjednako toplo. Međutim ne posve stabilno pa lokalno može biti kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, ali to sve vrlo rijetko. Izraženije i češće oborine izgledne samo u oblačniju nedjelju. Vjetar uglavnom slab, u petak mjestimice umjeren jugozapadni, a prvih dana novog tjedna sjeveroistočni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu pretežno sunčano, uglavnom suho i toplo. Samo u nedjelju više oblaka, mjestimična kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno moguće i izraženiji. Vjetar većinom slab, a za vikend će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak, podno Velebita prolazno i bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo