STABILNIJE ZA VIKEND / Stiže sunce i nove vrućine. Ali ne zadugo: Evo kada će nam opet trebati kišobrani

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali ne i stabilno. U Dalmaciji na obali pretežno sunčano, dok će u zaobalju i nešto rjeđe na krajnjem jugu biti ponekog kratkotrajnog pljuska

Sven Vorkapić

27.6.2024.
6:31
VOYO logo

Visinska ciklona odmiče na sjeveroistok, no ne znači to još uvijek potpunu stabilizaciju. Naime, nad našim krajevima nastavlja kružiti vlažan i nestabilan zrak, ali ga je sve manje i manje.

Tako u četvrtak ujutro i prijepodne na kopnu još uvijek promjenjiva naoblaka, lokalno samo uz malo kiše. Na Jadranu sunčanije, u Dalmaciji uz mogućnost neverina. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar uglavnom slab, u Dalmaciji umjeren sjeverozapadi, a najniža jutarnja temperatura slična današnjoj - u unutrašnjosti od 13 do 17 °C, duž obale i na otocima oko 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali ne i stabilno. Bit će rjeđih lokalnih pljuskova, ponegdje praćenih grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, a temperatura slična današnjoj - 26, 27 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu uz promjenjivu naoblaku nešto izgledniji pljuskovi s grmljavinom, osobito na istoku lokalno i izraženiji. Uz uglavnom slab sjeverozapadnjak nekoliko malo manje toplo - oko 27 °C.

U Dalmaciji na obali pretežno sunčano, dok će u zaobalju i nešto rjeđe na krajnjem jugu biti ponekog kratkotrajnog pljuska. Puhat će uglavnom umjeren, prema otvorenom moru i pojačan sjeverozapadnjak a temperatura 28, 29 °C. Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, ali uz razvoj oblaka su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u gorju, na širem riječkom području i u unutrašnjosti Istre. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Temperatura uz more oko 27 °C, a u gorju nekoliko stupnjeva manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA KOPNO

Do kraja tjedna na kopnu postupno sve stabilnije i toplije. U petak još uglavnom na istoku uz dnevni razvoj oblaka pokoji lokalni pljusak. Potom za vikend pretežno sunčano, uglavnom suho, ponegdje i vrlo vruće, a samo prolazno će zapuhati i slab do umjeren jugozapadnjak. Već u ponedjeljak veća vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, a u utorak uz sjeverac i malo manje toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće sve do ponedjeljka. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, krajem vikenda prolazno i jugo. Prvih dana novog tjedna izgledna promjena vremena, mjestimična kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom, ali se temperatura neće značajnije mijenjati iako će zapuhati vjetar sa sjevera, podno Velebita i bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo