'Jedino u Hrvatskoj' /

Vrdoljak: 'Kaznena prijava Bože Petrova je presedan u europskoj politici'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Niti jedan predsjednik parlamenta neke europske zemlje nije nikada podnio kaznenu prijavu protiv nekoga u trenutku dok je kontrolirao represivni aparat, osim danas u Hrvatskoj'

12.4.2017.
14:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HNS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Vrdoljak ocijenio je u utorak u Osijeku kako je kaznena prijava protiv Uprave "Agrokora", koju je podnio predsjednik Sabora Božo Petrov, presedan u europskoj politici i pokušaj korištenja obavještajnih podataka u političke svrhe.

Nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma HNS-a, HSS-a i HSU-a u Osječko-baranjskoj županiji, na zamolbu novinara da komentira reakciju premijera Andreja Plenkovića o inzistiranju Mosta na kaznenoj prijavi protiv "Agrokora", Vrdoljak je u izjavi medijima kazao kako je "Plenković u koaliciji s Mostom, a Božo Petrov u koaliciji sa Zdravkom Marićem, čovjekom koji radi u 'Agrokoru'". "A ponašaju se", dodaje, "kao da nisu u koaliciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga smatra kako je kaznena prijava Bože Petrova "presedanu europskoj politici", jer, kako tvrdi, niti jedan predsjednik parlamenta neke europske zemlje, "nije nikada podnio kaznenu prijavu protiv nekoga u trenutku dok je kontrolirao represivni aparat, osim danas u Hrvatskoj".

Kao da je iz novina saznao nešto novo, a ne iz obavještajnih podataka. On je imao nešto što građani nemaju, jer po svojoj funkciji predsjednika Sabora dobiva obavještajno-sigurnosne podatke i to je želio iskoristiti u političke svrhe, ustvrdio je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazi Plenković, koji to lijepo iskritizira, ali čuva koaliciju po svaku cijenu, pa makar i po cijenu destabilizacije Hrvatske u gospodarsko-financijskom smislu, a sad već i u političkom smislu", istaknuo je predsjednik HNS-a Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo