Vratio se na posao iako ga USKOK sumnjiči za kriminal

Na posao u Hrvatsku elektroprivredu nedavno se vratio nekadašnji čelnik Hrvatske energetske regulatorne agencije Tomo Galić. USKOK ga sumnjiči u aferi oko kupovine stanova s velikim popustom.

4.8.2011.
10:09
VOYO logo

To mu nije prvi povratak u HEP, isto je pokušao i prošloga ljeta kada je samo medijska halabuka njegov povratak spriječila. Naime, Galić se u HEP pokušao vratiti prije isteka 12 mjeseci od odlaska iz HERA-e, što zakon izričito zabranjuje.

Kao čelnik agencije koja bi trebala nadgledati i regulirati rad HEP-a, Galić se nije imao pravo vratiti prije nego što istekne godina dana, što je iznimno kratak rok u usporedbi s europskim praksama koje puno dulje zabranjuju čelnicima sličnih agencija povratak u sektor koji su nadzirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Galića i Mravka je pokrenuta istraga zbog afere oko kupovine stanova s "debelim" popustom. Mravak je Galiću, naime, navodno omogućio da stan od 84 kvadrata u središtu Zagreba umjesto za 97 tisuća eura otkupi za samo 57 tisuća eura, piše Večernji list.

Nova uprava HEP-a na čelu s Leom Begovićem nije imala puno izbora pri ponovnom zapošljavanju Galića u HEP-u. Naime, Mravak je prije no što je Galić iz HEP-a otišao u HERA-u s njime potpisao ugovor kojim mu jamči povratak na posao. Da tvrtka nije poštovala taj ugovor, Galić bi je mogao tužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galić će se navodno naći na listi od petnaestak imena od kojih će, utvrdi li sud da su oštetili tvrtku, HEP tražiti povrat novca za stan.

Vezani članci:

arti-201103310143006 arti-201103300756006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo