ljutiti putnici /

Vožnja u ZET-ovom busu bez klime: 'Mozak mi se pretvara u žvaku, pitam se jesam li morao ovu saunu platiti 1000 kn’

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Kako su ljetne vrućine stigle i prije današnjeg dana, prvog dana ljeta, tako su se pojavili i problemi u zagrebačkom javnom prijevozu

21.6.2017.
10:54
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Zagreb.info dobio je nekolicinu dojava bijesnih Zagrepčana koji se žale na klime u ZET-ovim busevima, odnosno činjenica da su one ugašene.

Upozorenja zbog opasnosti od toplinskog udara u Zagrebu izdaju se vrlo često, a građani upozoravaju kako ovakve situacije imaju vrlo štetan učinak na bolesne, ali i zdrave građane. Najviše problema izazivaju stariji autobusi koji su u ZET-u od 1988. godine, a i dalje prometuju bez klime ili s ugašenom klimom na raznim linijama diljem Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog duljeg čekanja tramvaja riskiramo rak kože, jer stanice i koje imaju nadstrešnicu ne pružaju hlad", istaknuo je Zagrepčanin za Zagreb.info.

Drugi ljutiti putnik kazao je kako osjeća da mu se mozak pretvara u žvaku te se pita je li 'tu saunu morao platiti 1000 kuna, kada je mogao u pravu parnu kupelj za 8 puta manju cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ujedno, osjećam se nervozno, razdražljivo i nadasve prljavo, a i strahujem da mi se tenisice ne razlijepe od vrućine. Vožnja ZET-om ljeti je valjda kazna za one koji 'ne žele' otići na more, pa ih se svim 'toplinskim' silama želi otjerati", zaključio je putnik.

Stigao je i odgovor od ZET-a

"Sustav hlađenja podešen je prema tehničkim postavkama proizvođača, kada govorimo o vozilima novijih generacija i vozač ne može dodatno regulirati temperaturu, već je ona ovisna o utjecaju vanjske temperature. Nadležna služba dodatno će provjeriti rad sustava za hlađenje i to na svim vozilima. Iako je vozni park većim dijelom obnovljen, sukladno mogućnostima prijevozna se usluga realizira i s vozilima starije generacije".

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo