Jedan tvrdi jedno, drugi drugo / Obračun među vođama seljaka, Pokrovac tvrdi da je izabran za predsjednik Sindikata: 'Helou kume, nisi OK'

Jedan tvrdi jedno, drugi drugo. Predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje Duško Pavlik kaže da je predsjednik i dalje on, a da je Pokrovac iz Sindikata izbačen

31.12.2023.
7:48
VOYO logo

U slavonskim selima, u godini kakva se ne pamti, u tijeku je svinjokolja.

"Hvala Bogu da smo dočekali da možemo napraviti svinjokolju slavonsku, to mi je drago", rekao je Božo Miškulin iz Ivankova za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, uz svinjokolju u tijeku je i obračun među vođama seljačkih prosvjeda. Pljušte različite međusobne optužbe za nezakonito djelovanje pa i prisvajanje novca prikupljenog za vrijeme prosvjeda. Predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac kaže kako seljaci nemaju povjerenja u dosadašnjeg predsjednika Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje.

'Nisi u redu, iznevjerio si me, kraj priče'

"Nema veze, mi smo kumovi, ali helou kume, nisi ok. Nisi u redu, ti si svoje vrijeme potrošio, iznenadio si me, iznevjerio si me i ne možeš to raditi ljudima. Kraj priče, gotovo je, amen“, govori Pokrovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sve je nategnuto /

Slavoncima 'pao kamen sa srca', krenula svinjokolja. Trebamo li strepiti od astronomskih cijena i nestašice?

Image
sve je nategnuto /

Slavoncima 'pao kamen sa srca', krenula svinjokolja. Trebamo li strepiti od astronomskih cijena i nestašice?

Pa su, kaže Pokrovac, za novog predsjednika Sindikata izabrali njega. Predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje Duško Pavlik pak tvrdi kako je predsjednik i dalje on, a da je Pokrovac iz Sindikata izbačen.

"Prekršio je pravila statuta. Znači lažno predstavljanje, bilo je tu još svašta. Vjerojatno gospodin Pokrovac pati malo da bude neki vođa, međutim ja sam predsjednik sindikata, koji sam bio od samog početka, to i ostajem", kaže Pavlik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Danas jesmo, sutra nismo'

Uz Pavlika, a protiv Pokrovca stao je treći čelnik prosvjednika. Kaže kako u svemu što se događalo nisu bili ključni ni on, ni Pavlik, ali ni Pokrovac, nego nezadovoljni seljaci.

"Svi koji su stali i rekli jednostavno – dosta. Nažalost, on je bio taj koji je želio pokupiti svu slavu, ajde neka kupi slavu, ona nam nije bitna. Nama su bitni oni rezultati koji su se postigli ovdje", kaže Milenko Bilić, član Stožera za obranu hrvatskog sela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon svinjokolje slavonske delicije idu na zrenje. Sazrijevanje treba i budućim vođama, kaže prosvjednik i član sindikata Dražen Strukar, koji ima i poruku za vođe seljaka.

"Treba izaći pred ljude i suočiti se oči u oči, kaže Sveto Pismo – danas jesmo, sutra nismo, a i pape se biraju bijeli dim kad ode gore", poručuje Strukar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada se u Slavoniji dimi u pušnicama, a gdje ima dima ima i vatre, no bilo bi dobro da čitava ova priča s prosvjedima ne završi na njenom zgarištu.

POGLEDAJTE VIDEO: Kolinje u Slavoniji napokon počelo: Doznali smo hoće li biti svinjetine i po kojoj cijeni

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo