obavijestit će o promjeni /

Voda u Splitu zamućena iznad dopuštenih vrijednosti: Još uvijek nije za prokuhavanje

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju

23.1.2019.
10:52
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Iako je na izvoru rijeke Jadro zbog obilne kiše voda zamućena iznad dopuštenih vrijednosti, u splitskom vodovodu nije pa je za sad ne treba prokuhavati, izvijestio je splitski Vodovod, koji prati situaciju i izvijestit će javnost o mjerama ako se mutnoća poveća.

Zbog zaliha u vodospremama, voda iz slavina još uvijek ne prelazi maksimalno dozvoljene parametre zamućenosti te nije na snazi preporuka o prokuhavanju vode za malu djecu (do 3 godine starosti), starije i osobe oslabljenog imuniteta, navodi se u priopćenju Vodovoda i kanalizacije objavljenom danas (23. siječnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro pokazao je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti te je za očekivati kako bi u dogledno vrijeme, nakon pražnjenja vodosprema i miješanja s novim količinama vode u vodoopskrbnom sustavu, moglo doći do povećanja mutnoće pitke vode i u vodoopskrbnoj mreži na području Splita, Solina, Podstrane, Kaštela, Segeta, Okruga i Trogira.

U tom slučaju obavijestit ćemo građane o preporuci prokuhavanja vode iz slavine za malu djecu (do 3 godine), starije i imunoinsuficijentne osobe (osobe oslabljenog imuniteta)", navodi se u priopćenju Vodovoda i kanalizacije objavljenom danas (23. siječnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici Laboratorija za pitke vode i Uprava Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana  o eventualnim mjerama koje treba poduzeti u slučaju povećanja parametra mutnoće vode u vodoopskrbnoj mreži, stoji u priopćenju.

Rijeka Jadro pitkom vodom napaja šire područje Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo