RADI LI TO NETKO NAMJERNO? / Voda s izvora Bačun: skoro djeci dao da piju vodu u kojoj su plivale strvine

Image
Foto: Thinkstock

Nakon što je netko ukrao željezni poklopac s bunara u kojem je izvorska voda, ukraden je i betonski poklopac i nije trebalo dugo da u bunaru počnu plutati strvine

29.5.2017.
12:18
Thinkstock
VOYO logo

"Nakon što je netko prije 13 dana ukrao željezni poklopac, bunar sam prekrio betonskim. Potom su i njega ukrali", priča Hrvoje Kolar iz naselja Bačun na zagrebačkom Markuševcu, piše 24 sataVećina stanovnika Bačuna tamo dolazi po čistu izvorsku vodu koju krije Podsljeme.

"Netko je prvo ukrao željezni poklopac. Očito su ga htjeli prodati u staro željezo. Nekako sam prešao preko toga i dao si truda da prekrijem bunar betonskim poklopcem. Sada kad su i njega ukrali, uvjeren sam da netko to radi namjerno. Nije trebalo dugo vremena da u bunaru bez poklopca počnu plutati strvine. Bio sam zgrožen kad sam ih vidio", ispričao je Kolar, koji je uočio uginulog miša i krticu kada je došao po vodu za svoju obitelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga policija je izašla na teren. Hrvoje je zajedno sa prijateljem Marinom Matičevićem, nakon što je vidio strvine u vodi, na drvenoj ploči napisao da voda nije za piće kako bi upozorio mještane i ostale jer tamo prolaze turisti koji piju vodu s izvora. "Posebno sam se uspaničio zbog svoje djece koja od rođenja piju tu vodu, čak sam im je neki dan htio odnijeti, dok nisam saznao da je zagađena. Volio bih da policija nađe one koji su to učinili jer je to stvarno veliki prijestup", rekao je Hrvoje.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba u subotu se priopćenjem za javnost oglasio po pitanju kvalitete vode u Bačunu. Zamolili su građane da vodu s izvora ne konzumiraju do daljnjega. Hrvoje i Marin tvrde kako su im prijatelji rekli da su ovih dana s izvora uzeli 20 litara vode i sve popili. Bili su u šoku čuvši da je kontaminirana, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo