Vlasnik Jutarnjeg prodao 'ništa' za 33,6 milijuna kuna

Tvrtka povezana s nakladnikom Pavićem je pod istragom zbog Kamenskog! Ona nema sjedište, zaposlene, ni imovinu, piše stečajni upravitelj, ali unatoč tome, 'vlasnik 'tog ničega' N.

18.4.2012.
13:29
VOYO logo

Portal Danas.hr je u posjedu zanimljivog očitovanja stečajnog upravitelja društva Dalta d.d. preko kojeg je prezaduženo i uništeno poduzeće Kamensko.

Podsjetimo, ta je Miroslava KutleNinoslavu Pavićutvrtka bila dijelom Globus grupe odnosno njegovoj tvrtki Com.Com. Ta je Pavićeva tvrtka, pak, Ivice Todorićanovac za kupnju Dalte dobila od. Tvrtka mSmart je tek bila osnovana, bez imovine i zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stečajni upravitelj Mate Balenović, naime, karlovačkoj službi Trgovačkog suda objašnjava da je Dalta zapravo nepostojeća firma.

"Dalta d.d. kao društvo stvarno ne postoji iz razloga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- nema sjedište - nema zaposlenih - nema stvarne imovine - račun tog društva je zatvoren 2008. godine, što znači da je Dalta d.d. sapunica preko čijeg poslovnog računa je u vremenu od 2004. do 2008. godine transferirano puno milijuna kuna", navodi Balenović, koji svoje izvješće o Dalti nastavlja promjenom u vlasničkim odnosima u ovoj firmi.

'Ništa' vrijedno 33,6 milijuna kuna

Naime, Pavić je svoje dionice prenio na Davora Vlajčevića koji je zbog Kamenskog dvaput privođen, od čega zadnji puta sredinom ožujka ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sklopu sudskog postupka sve te transakcije su predmet istražnih radnji stoga što je Dalta d.d. i druga društva istih vlasnika vezana za slučaj stečaja trgovačkog društva Kamensko. Dana 30. rujna 2011. godine vlasnik 'tog ničega' Ninoslav Pavić prenio je dionice na stjecatelja Davora Vlajčevića i ugovorena je cijena od 33,62 milijuna kuna", piše on u dopisu Trgovačkom sudu.

Iz ugovora o prijenosu i prodaji dionica koji je ovjeren kod javnog bilježnika Branka Ranogajca iz Zagreba razvidno je da je Pavić Vlajčeviću prenio 120 dionica nominalne vrijednosti od 1.000 kuna po cijeni od 33,62 milijuna kuna te da Vlajčević nakon toga nema više potraživanja prema Paviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gomila nepostojećih projekata

Inače, tvrtka je vrijedila 120.000 kuna prije nego joj je 2008. godine cijena skočila zbog projekta HANA voćnjaka. Projekt nasada jabuka nikada nije bio realiziran, kao ni projekti tvrtke mSmart.

Jasna veza između Todorića, Pavića i Kamenskog vidi se iz poslovnih izvješća - 96,26 posto prihoda Com.com-a 2008. godine odnosi se na prihod od prodaje mSmarta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Dalta nije jedina tvrtka koja povezuje Pavića i Vlajčevića. Tu su i Vilinske poljane, koje su se također upisale na imovinu Kamenskog. I Vilinske su poljane pod istragom zbog nenamjenskog trošenja novca koji je odobren za ponovno nepostojeći projekt proizvodnje kobiljeg mlijeka, financiranog povoljnim kreditom subvencioniranim od države.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo