VIDEO: / 'Vladin je program s faksa na biro, pa onda u grob!'

28.9.2012.
13:27
VOYO logo

Saborski su klubovi u današnjoj raspravi, na zahtjev Hrvatskih laburista i HDSSB-a, izrazili zabrinutost zbog situacije na zagrebačkom Građevinskom fakultetu, na kojem su u četvrtak studenti prosvjedovali protiv novog modela obračuna školarina, te zbog prosvjeda zdravstvenih pripravnika. Od Vlade su zatražili da nađe rješenje kojim će premostiti tu situaciju.

Branko Vukšić (HL) ocijenio je da su studenti Građevinskog fakulteta dovedeni pred gotov čin jer je Uprava Fakulteta neposredno pred upis donijela odluku kojom je školarine povećala u prosjeku za 4000 kuna. Vukšić je ustvrdio i da će neobjavljivanje natječaja za pripravnički staž tisuću pripravnika primorati da traže posao sa srednjom stručnom spremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Vinković (HDSSB) smatra da mnogi studenti neće moći platiti školarine po novom modelu, a Vladu je upitao gdje je socijalna osjetljivost i briga za mlade ljude obećana u Planu 21. Požalio se i da mu je, kad dolazi u Sabor, neugodno gotovo svakodnevno slušati zvižduke obespravljenih radnika i studenata.

''Prije je postojao program 'S faksa na posao', a sada će biti program 'S faksa na biro, a s biroa u grob''', rekao je Zoran Vinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvozden Flego rekao je da i u SDP-u dijele zabrinutost za studente, te je, prema njegovim informacijama, još jučer riješen najveći dio problema studenata Građevinskog fakulteta, a da problem nije riješen uglavnom u slučajevima gdje studenti nisu zadovoljili ni polovicu od potrebnih 30 ETSC bodova, piše HRT. No budući da je riječ o prijelaznom razdoblju u sustavu plaćanja studija, Flego je sva sveučilišta pozvao da iznimno ove godine svim studentima izađu u susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo