Vlada u zadnji čas izbjegla prosvjed vatrogasaca

MUP je ipak uvažio zahtjeve vatrogasaca i njihove primjedbe na nove odredbe o radnom vremenu, tako da u petak Markov trg ipak neće 'zaposjesti' 1000 vatrogasaca i 50 kamiona.

4.2.2010.
18:40
VOYO logo

Predsjednik sindikata vatrogasaca Mladen Magdić potvrdio je za net.hr kako je državni tajnik Ivica Buconjić izvjestio da MUP prihvaća zahtjeve sindikata, te da će idućeg tjedna započeti proceduru izmjena Zakona o vatrogastvu.

Naime, vatrogasci su se usprotivili novom radnom vremenu prema kojem bi radili osam sati na dan. Na taj način bi, tvrde vatrogasci, moglo doći do situacije da usred požara vatrogaci moraju prestati borbu protiv požara jer im je završila smjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasci smatraju kako je nužno zadržavanje postojećeg radnog vremena vatrogasaca. Model radnog vremena 12-24-12-48 ima dugogodišnju tradiciju koja proizlazi iz iskustva i potreba vatrogasne struke kao specifične djelatnosti.

Novim odredbama zakona ukida se smjena od 12 i 24 sati, a vatrogasci smiju raditi najviše do osam sati prekovremeno na tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP (pa i Vlada) je tako u posljednji čas izbjegao najavljene prosvjede na kojima je trebalo sudjelovati tisuću vatrogasaca, jer je Magdić prvo MUP-u dao rok do srijede popodne, pa ga produžio do četvrtka.

Magdić je također za net.hr potvrdio kako je Udruga gradova dala jednoglasnu potporu vatrogascima i njihovim zahtjevima, koju će sutra dostaviti sindikatu i u pismenom obliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo