PLENKOVIĆ NAJAVIO TRI MEGAPROJEKTA U SPLITU: /

Hoće li ovo konačno riješiti gužvetine u prometu?

Image
Foto: Pixsell

Vlada premijera Plenkovića najavila je rješavanje nekoliko problema u Splitu.

2.5.2018.
18:41
Pixsell
VOYO logo

Ovog petka sjednica Vlade održat će se u Splitu i kako premijer Plenković najavljuje, na dnevnom redu naći će se tridesetak točaka vezanih uz alizaciju projekata u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, od Hvara, Makarske, Sinja, Brača, Baške Vode, Kaštela do Vrgorca.

'Tih 30-ak točaka koje će se usvojiti i 24 ugovora koja ćemo potpisati nakon sjednice Vlade, vrijedni su 2 milijarde kuna', rekao je Plenković za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri velika projekta

Među njima će se, navodno, naći i tri velika projekta za koja će se, nakon što budu usvojeni na sjednici, pokrenuti postupak uvrštavanja na listu strateških projekata, čime se želi ubrzati postupak realizacije. Jedan od njih je i izgradnja brze, prigradske željeznice od zračne luke Resnik do Splita, kao i izmještanje željezničkog kolodvora iz trajektne luke u Kopilicu, gdje bi na jednom mjestu trebao biti i autobusni i željeznički kolodvor.

Po ostvarenju tog projekta riješio bi se golemi problem prometnih gužvi u centru Splita koji je najistaknutiji ljeti kad se na ukrcaj na trajekte čeka satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici Vlade donijet će se i zaključci vezani za izgradnju cesta, sustav navodnjavanja u Vrgorcu te za mnoge kulturne projekte i projekte za mlade.

Stižu darovi

Darovat će se i neke nekretnine pa će Splitu biti poklonjeno 1660 garaža, te veći dio vojarne Dračevac, koja će se iskoristiti za tehnološki park, smještaj prometne policije i za biskupiju.

Radi se o garažama koje se već dvadeset godina bespravno koriste na četiri mjesta u gradu. Što se vojarne Dračevac tiče, vrijednost dijela koji će joj biti poklonjen je veći od 210 milijuna kuna.

Jedan dio nekretnine bit će darovan za izgradnju POS-ovih stanova, a jedno zemljište će biti darovano za izgradnju škole. 'Darovat ćemo Gradu Splitu i hotel za samce, objekt procijenjen na 10 milijuna kuna', rekao je ministar državne imovine Goran Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo