velika odgovornost /

Čovjek koji bi trebao spasiti koncern: tko je Vladin povjerenik za Agrokor?

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Konzultant Ante Ramljak je od 1997. do 2007. godine bio predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji

10.4.2017.
8:40
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Službeno je, Vlada je odlučila kako je Ante Ramljak povjerenik za Agrokora.

"Ovo je tema koja je zaokupirala interes javnosti i u Hrvatskoj i u regiji. Riječ je o prvenstveno političkom pitanju koje za cilj ima stabilizaciju društva. Predlažemo da povjerenik bude Ante Ramljak!", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo nekoliko informacija o njemu.

Konzultant Ante Ramljak, rođen 22. ožujka 1967. u Splitu, od 1997. do 2007. godine je bio predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2007. radio je u Quaestusu Borislava Škegre, a početkom rujna te godine je preuzeo vođenje Quaestus financijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Članom uprave CEI-ja imenovala ga je Vlada u ožujku 2012. godine kada je Radimir Čačić kao ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku. 

Od travnja 2014. godine bio je direktor Texo Managementa d.o.o. gdje se bavio pružanjem usluga financijskog savjetovanja prilikom prodaja, spajanja ili preuzimanja kompanija te usluge financijskog i investicijskog konzaltinga.

Ramljak je bio i u NO HEP-a gdje ga je postavio upravo Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da, bio je predsjednik Uprave CAIB-a, ali ja sam ga upoznao kao Čačićevog suradnika za energetiku. Postavio ga je na čelo Centra za energetske investicije oko čega je Čačić došao u sukob s nekim ministrima u tadašnjoj Vladi. Ramljak nije baš briljirao u Škegrinom Questus fondu, a navodno je investicijski bankar. Loš izbor”, kazao je za N1 jedan od ministara iz Milanovićeve Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo