JASNO I GLASNO / Vlada odbila prijedlog o opozivu, Plenković poručio: 'Sutrašnja rasprava pokazat će odgovornost Vlade u gospodarskoj krizi'

Premijer Andrej Plenković računa na parlamentarnu većinu od 78 zastupnika

9.11.2017.
10:55
VOYO logo

Vlada je na sjednici u četvrtak odbacila zahtjev oporbenih zastupnika da joj se izglasa nepovjerenje zbog djelovanja vezanih uz krizu koncerna Agrokor.

"Čak i u jezičnom smislu prijedlog je napisan na jedan specifičan i osebujan način. To je četvrta takva inicijativa u ovoj kalendarskoj godini.", komentirao je premijer Plenković zahtjev o opozivu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo i sutra kada temeljito objasnimo Hrvatskom saboru i javnosti, to je bit ovoga očitovanja, a i sutrašnja rasprava će pokazati koliku je odgovornost pokazala Vlada u gospodarskoj krizi. Vladu uz mene će braniti Dalić, Ćorić, Goran Marić i Mladen Pavić.", osvrnuo se premijer i na sutrašnju raspravu u Saboru. 

"Nije bilo državnog intervencionizma. Što se tiče toga da se država obvezala za naknadu štete to ne stoji jer odluke donosi povjerenik s vjerovnićkim vijećem.", rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakon popunjava pravnu prazninu i daje odgovore ako se drustvo nadje u situacii gdhe prijeti kolaps sustava.

Image

Premijer Plenković odbacio zahtjev oporbe za smjenu vlade

Image

Premijer Plenković odbacio zahtjev oporbe za smjenu vlade

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac rekla je prije sjednice Vlade da kontrolira sve projekte svojeg ministarstva, ali da neki projekti, posebice strateški, nisu zaživjeli onako kako je zamišljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković u više je navrata nakon pokretanja pitanja povjerenja njegovoj Vladi poručio da će ta inicijativa završiti neuspjehom, kao i ranije oporbene inicijative za smjenom pojedinih ministara. "Očekujem da se izglasa povjerenje Vladi i da ta još jedna oporbena inicijativa… završi kao što su završile i dvije prethodne", rekao je Plenković koji računa na parlamentarnu većinu od 78 zastupnika.

Na dnevnom redu sjednice Vlade je i prijedlog novog zakona o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske kojim se predlaže da se prepolovi kriterij vrijednosti ulaganja, pa bi strateškom investicijom Vlada mogla proglasiti projekt čija je vrijednost minimalno 75 milijuna kuna, umjesto sadašnjih 150 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred ministrima će biti i izmjene i dopune Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, zaključak o prihvaćanju Nacrta kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike te odluke o pokretanju postupka pregovora o sklapanju Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama te za djelatnost socijalne skrbi, kao i imenovanju pregovaračkih odbora Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo