VIRUS PRODRO U PSIHIJATRIJSKU BOLNICU: / Pacijente podijelili na pozitivne i negativne, asimptomatski ne idu u Covid bolnicu

Image

'Većina pozitivnih su asimptomatski, a za prodor virusa doznali smo slučajnim testiranjem'

30.10.2020.
9:56
VOYO logo

U zagrebačkoj psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan" ušao je koronavirus. Tu informaciju je za 24sata potvrdio Igor Filipčić, ravnatelj bolnice.

"Da, Covid-19 se pojavio i kod nas, kod djelatnika i kod pacijenata. Današnji podaci su ovakvi: 15 djelatnika je pozitivno, a 30 ih je u samoizolaciji. Sada imamo testiranja još 50 novih. Također, pozitivno je i petero pacijenata na palijativi. Većina pozitivnih su asimptomatski, a za prodor virusa doznali smo slučajnim testiranjem. Obavijestili smo obitelj negativnih pacijenata, ali i pozitivnih, ako nemaju simptome da ostaju u bolnici, a oni sa simptomima da odlaze u Covid bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želimo slati asimptomatske i pretrpavati ionako pretrpane kapacitete Covid bolnice. Imamo ovdje naš odjel za Covid i podijelili smo pacijente na pozitivne i negativne. Ja sam negativan, testiram se svakih nekoliko dana", rekao je Filipčić za 24sata.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo