ZAGREB ADVENT RUN / Vilenjaci, medenjaci, pokloni i Djeda Mrazovi protutnjat će zagrebačkim ulicama i to u dobre svrhe. Promet je preusmjeren

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Trči se u korist udruge za podršku ženama oboljelim od raka 'Nismo same' koja provodi projekt osiguranja besplatnog taksi prijevoza na kemoterapije

12.12.2021.
9:29
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

S početkom u 12 sati, središtem Zagreba protrčat će vilenjaci, Djeda Mrazovi, snjegovići i druga, za ovo doba godine, uobičajena bića. 

Riječ je naime o humanitarnoj utrci Zagreb Advent Run koja se ove godine trči u korist udruge za podršku ženama oboljelim od raka „Nismo same“ koja provodi projekt osiguranja besplatnog taksi prijevoza na kemoterapije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

(Izvor: Luka Stanzl/PIXSELL)

Inače, sada već tradicionalna utrka uvijek okupi trkačke entuzijaste koji se nerijetko i prigodno kostimiraju. Pa nije neobično vidjeti nekoliko Djeda Mrazova kako trče pet ili deset kilometara od i do hotela Westin. Tu su dakako i vilenjaci, ali i medenjaci te različiti blagdanski motivi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, zbog održavanja utrke onemogućuje se i promet u centru grada pa tako ZET javlja da će tramvajske linije 4, 6, 9, 11, 12, 13, 14 i 17 u periodu od 11.15 do 13.30 sati prometovati izmijenjenim trasama. 

Image
HUMANITARNA UTRKA /

Marin Čilić predvodio blagdansku utrku u središtu Zagreba: Pao je u sjenu kostimiranih trkača

Image
HUMANITARNA UTRKA /

Marin Čilić predvodio blagdansku utrku u središtu Zagreba: Pao je u sjenu kostimiranih trkača


Linija 4: Savski most - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubec
Linija 6: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Vodnikova - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot
Linija 9: Ljubljanica - Savska - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg
Linija 11: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubec
Linija 12: Ljubljanica - Savska - Ulica grada Vukovara - Držićeva - Kvaternikov trg - Dubrava
Linija 13: Žitnjak - Ulica grada Vukovara - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg
Linija 14: Zapruđe - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Šubićeva - Kvaternikov trg - Maksimir
Linija 17: Prečko - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Kvaternikov trg - Dubrava

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

(Izvor: Luka Stanzl/PIXSELL)

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića - Voltino) će u vremenu od 8 do 14.30 sati prometovati skraćeno i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti pet minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Zagreb Advent Run utrka je koju organizira Millenium promocija, vodeća agencija za integrirano tržišno komuniciranje u Hrvatskoj, i Run Croatia, tvrtka za promociju sporta, zdravog načina života i pobjedničkog duha, organiziraju utrku Zagreb Advent Run. Ove dvije tvrtke žele osvijestiti javnost o važnosti tjelesne aktivnosti u sprječavanju i liječenju raznih bolesti. Stoga svake godine u blagdansko vrijeme organiziraju zabavnu i kostimiranu utrku Zagreb Advent Run, čiji je cilj potaknuti građane na brigu o zdravlju i tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine, stoji na službenoj stranici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo