zubato sunce / Vikend prognoza Dunje Mazzocco Drvar: hoće li vikend biti idealan za karnevalske povorke?

U detaljnijoj prognozi za cijelu zemlju, naša Dunja Mazzocco Drvar zna kakve je maske najbolje nositi ovog vikenda

9.2.2018.
19:20
VOYO logo

Nikako ne bih preporučila da se maškare posluže svojim prošlogodišnjim kostimom, bit će dosta hladnije. Nije ni čudo s obzirom na to da je Fašnik prošle godine bio dva tjedna kasnije. Za ilustraciju samo, u Samoboru je za vrijeme prošlogodišnje povorke temperatura dosegnula čak 17 stupnjeva, u Rijeci je bilo oko 12.

Ove godine stigla nam je ipak kakva-takva hladnoća pa su primjeriniji, recimo Else i Olafi. Najbolje će zapravo biti zvončarima pod njihovim krznenim kostimima. Pogledat ćemo i detaljniju prognozu za cijelu zemlju.

Najveće karnevalske povorke kretat će se pod sunčanim nebom, na riječkome području bit će čak pretežno vedro. Bit će to ipak zubato sunce, u kopnenom području temperatura će se polako od jutarnjih -4 podizati prema plus 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru ujutro oko 3, a bit nešto bure pa će se činiti kao da je ispod nule. Ako putujete u Rijeku iz drugih dijelova zemlje, računajte na to da će rano ujutro dijelovi magistrale i autoceste još biti zatvoreni za neke kategorije vozila, a kroz Gorski kotar i Liku može biti ugaženog smrznutog snijega.

Hladno i djelomice sunčano očekuje se i na srednjem Jadranu, malo oblačnije u gorju, a oblaci će posve prkrivati nebo u Slavoniji i na jugu zemlje. Pritom na dubrovačkom području postoji i mala mogućnost za koju kap kiše, svega dvadesetak posto. Sve u svemu, nedjelja će biti suha i hladna iako uopće ne sumnjam da će ples i općeniti "moving" zagrijati atmosferu! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo