AUTOR SDP-OVOG PROGRAMA /

Vidović u RTL Direktu: 'U SDP-u ima još onih koji misle da bi vrh stranke trebao otići'

'Postoje statutarne mogućnosti. Pet županijskih organizacija se dogovori i traži smjenu vodstva predsjednika', kazao je Vidović

19.2.2018.
22:35
VOYO logo

Autor novog SDP-ovog političkog programa koji nosi naziv "Za bolje društvo" je  bivši ministar iz Račanove Vlade Davorko Vidović, koji se nakon odlaska Zorana Milanovića ponovo aktivirao u stranci. U RTL Direktu objasnio je zbog čega SDP radi novi program. 

"SDP već 22 godine nema politički program ili ga ima 22 godine staroga. Svijet se promijenio, Hrvatska je izašla iz rata 1996. godine, nismo bili u EU i bili smo isključeni iz svega. Politički program stranke trebao bi na najjezgrovitiji način reći što je stranka, odrediti njen ideološki profil", kazao je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako se stječe dojam da je program naručen kako bi sakrio probleme koje SDP ima, Vidović kaže kako je to netočno. "Bernardićevo prvo obećanje bilo je da će stranka napraviti novi program. Ovo je tek početak ozbiljnog procesa što stranka treba napraviti, kako se pozicionirati i iza ovoga ili pralelno s tim. Kroz 20 savjeta koje stranka ima rade se posebne strategije", kazao je Vidović.    

Iako se govorilo kako je i prof. Branko Caratan radio na programu, Vidović je rekao da se radilo o drugom dokumentu koji su on i Caratan trebali napraviti.  U novom programu SDP-a stranka se bavi redistribucijom i jako izražena potreba da država sve regulira i petlja se u svako područje. Vidović je kazao kako su se sve lijeve i socijaldemokratske stranke bavile distribucijom, a da se u novom programo mijenja paradigma te da je fokus na stvaranju vrijednosti.

"Ovo nije antipoduzetnički, niti antikapitalistički program. Radi se o promjeni paradigme po pitanju socijalen politike, da se ona ne treba promatrati kao redistribucija nego kao investiranje. To su ulaganja društva u vlastitu budućnost", kazao je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istup sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, koja je poručila da  cijeli vrh SDP-a mora otići, Vidović je prokomentirao tvrdnjom da u stranci ima još ljudi koji razmišljaju kao ona.   

"Postoje statutarne mogućnosti. Pet županijskih organizacija se dogovori i traži smjenu vodstva predsjednika", kazao je Vidović. Na pitanje hoće li doći do smjene Bernardića do SDP-ove konvencije 10. ožujka, Vidović odgovara kako nema takvih spoznaja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo