građani na nogama / VIDEO Tomašević se čudi zbog pitanja o štakorima, sad snimljeni kod Cibone: 'Gradonačelniče, vi ste ih navukli'

Image
Foto: Facebook / Zagreb24.info

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na priče o najezdi i poručio da Grad provodi deratizaciju cijele godine te da su u ovoj godini imali samo tri prijave o štakorima u tri mjeseca. 'Po kojoj je to definiciji najezda', pitao je, a građane pozvao da jave primijete li štakore kako bi se obavila i ciljana deratizacija

31.8.2023.
10:20
Facebook / Zagreb24.info
VOYO logo

Posljednjih se mjeseci sve više priča o navodnoj najezdi štakora u Zagrebu, a sada se na društvenim mrežama pojavio video snimljen kod Ciboninog tornja na kojem su glavni likovi upravo ovi glodavci.

"Veli gradonačelnik gdje su štakori? Kod Cibone!", stoji u opisu videa koji je objavio Zagreb24.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci se vidi nekoliko štakora koji trčkaraju oko kontejnera na kojima se jasno vide oznake Zagrebačkog holdinga što znači da je video snimljen u metropoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz video je gradonačelniku upućena jasna poruka. "Gradonačelniče, Vi ste ih navukli, Vi ih se rješavajte. Ja ću ih samo snimati", stoji u opisu.

U komentarima su se javili razočarani građani koji smatraju da je sramotno u što se pretvorio grad. "Prestrašno na što liči Zagreb, tuga i jad. Pokrepati ćemo od smrada, zamaznoće, štakora. Gdje je beli Zagreb grad?", napisala je jedna pratiteljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi se pratitelj nadovezao i požalio kako se u njegovom naselju miješani otpad odvozi jednom tjednom, a papir i plastika naizmjenično svaka dva tjedna. "Dakle smeće danima stoji pa nije ni čudo da se štakori i miševi kote. A kod nas na Remetama i lisice. Da ne govorim o divljim svinjama", napisao je.

Image
frcale iskre /

VIDEO Pernar upao na konferenciju Tomaševiću i napravio kaos! On mu odbrusio: 'Odite svjedočiti po Zambiji'

Image
frcale iskre /

VIDEO Pernar upao na konferenciju Tomaševiću i napravio kaos! On mu odbrusio: 'Odite svjedočiti po Zambiji'

Bilo je i onih koji su cijelu priču okrenuli na šalu. "To je sad in. Ima ih New York, Rim, London, pa što da ne i Zagreb", zaključila je jedna Zagrepčanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, zagrebački je HDZ nedavno upozorio da je u Zagrebu sve više štakora i da je glavni krivac za to zagrebački gradonačelnik. U priopćenju su naveli kako je povećana pojava glodavaca razlog za javnozdravstveni alarm te kako su oni rezervoar raznih zaraznih bolesti.

Tomašević se osvrnuo na priče o najezdi i poručio da Grad provodi deratizaciju cijele godine te da su u ovoj godini imali samo tri prijave o štakorima u tri mjeseca. "Po kojoj je to definiciji najezda", pitao je, a građane pozvao da jave primijete li štakore kako bi se obavila i ciljana deratizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Roda snimljena na cesti usred metropole, šetala se po Kaptolu. Auti prolaze, ona ne mrda

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo