VIDEO: / Snijeg diljem zemlje, padat će još danima

Zbog snijega koji pada od noćas, pola je zemlje blokirano, a prema podacima meteorologa, snijeg će tijekom dana još jače padati.

10.2.2010.
9:36
VOYO logo

Po starom dobrom običaju, snijeg je opet "iznenadio" nikada spreme zagrebačke zimske službe. S obzirom da tramvaji i autobusi ZET-a voze usporeno, treba računati na kašnjenje u bilo kojem smjeru da se krene.

U velikom dijelu metropole ralice nisu očistile ulice, što je izazvalo negodovanje velikog broja Zagrepčana. cate-201002100199004Iz zimske službe, pak, poručuju da su na terenu sve raspoložive ekipe i mole građane za strpljenje. Procjenjuju da će tijekom dana na zagrebačkom području napadati 15-ak centimetara snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Autobusnom kolodvoru Zagreb kažu da za sada nema problema te da autobusi s juga Hrvatske uglavnom dolaze na vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg ometa promet u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, dok su u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Istri kolnici mokri i skliski od kiše. Opreznije treba voziti u većem dijelu zemlje zbog moguće poledice, posebice na mostovima i nadvožnjacima, a duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1), te na cestama u gorju zbog odrona, zemlje i kamenja.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici, Gorskom kotaru, Primorju i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liku zahvatilo snježno nevrijeme

U Lici od ranog jutra pada gusti snijeg, pa su na svim cestama na snazi zimski uvjeti vožnje. Promet je krajnje otežan na županijskim i lokalnim prometnicama do udaljenijih naselja koje su u drugom prioritetu zimskog održavanja.

Zimska služba Lika ceste u trećem je stupnju pripravnosti, na terenu je gotovo 100 kamiona s ralicama, teški strojevi i freze. U glavnoj zimskoj bazi u Gospiću doznaje se da i unatoč gustom snijegu zasad nema zatvorenih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše snijega izmjereno je na Zavižanu, 170 centimetara, a na sjevernom Velebitu puše jaka bura, doznaje se od meteorologa Meteorološke postaje na Zavižanu Ante Vukušića.

Na Plitvicama visina snježnog pokrivača veća je od 70 centimetara, a u Gospiću je jutros izmjereno 22 centimetara snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg i drugi tjedan

Meteorolozi kažu da će danas u unutrašnjosti padati snijeg, na Jadranu kiša. Oborine će biti obilnije u drugom dijelu dana i sljedeće noći. U kopnenim predjelima puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji umjeren i jak istočni i jugoistočni vjetar.

Na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, na srednjem i južnom u početku jako i olujno jugo, popodne će slabjeti i postupno okretati na istočnjak i buru, umjerenu do jaku. Temperatura zraka u unutrašnjosti od -4 do 1, na Jadranu od 4 na sjevernom do 11 stupnjeva na južnom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda poručuju kako će i sljedećih sedam dana obilježiti snijeg, bura i hladnoća.

Bijeli pokrivač u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj te u Gorskom kotaru i Lici u srijedu i u četvrtak ponovno će narasti, i to između 10 i 40 centimetara. U subotu će oborine postupno prestajati, a prema kraju dana će se djelomice i razvedravati. Dok će i nedjelja biti pretežno suha, već bi nas u ponedjeljak ponovno mogle zasuti pahulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002090706006 arti-201002080810006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo