EU homologacija obavljena /

VIDEO Rimac se oglasio na Facebooku: 'Nevera je prvi električni hiperautomobil s certifikatom u SAD-u i EU!'

Image
Foto: YouTube

'Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima diljem svijeta!', poručio je Rimac

17.2.2022.
13:35
YouTube
VOYO logo

Mate Rimac i Rimac Automobili oglasili su se putem Facebooka te poručili da su nakon četiri godine testova, tisuće digitalnih simulacija, devet kompletno razbijenih Nevera, konačno završili i najteži test nakon kojeg slijedi izdavanje EU homologacije za Rimčev električni hiperautomobil. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

„Nevera je završila sve testove sudara. Nakon 45 crash testova i 9 kompletnih automobila uništenih u procesu (i mnogo mnogih dijelova), uspjeli smo - Nevera je prvi električni hiperautomobil s certifikatom u SAD-u i EU!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi EU destruktivni, statički i dinamički testovi su završeni, tako da je EU homologacija u potpunosti obavljena. Imamo još nekoliko statičkih testova i testova na sanjkama za SAD koji bi trebali biti napravljeni tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, ali oni nisu kritični (stvari poput testova protiv priklještenja prozora).

Dakle, automobili iz EU-a spremni su za isporuku kupcima, a automobili iz SAD-a će biti vrlo brzo. Imamo automobile za kupce na našoj potpuno novoj proizvodnoj liniji (u potpuno novom proizvodnom pogonu) koje ćemo vam također pokazati u narednim tjednima.

Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima diljem svijeta!“, napisao je Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo