[VIDEO] POČEO PRVI DAN SA ZATVORENIM ROTOROM, NIJE DOBRO: / Javljaju nam se građani, evo koje ceste izbjegavati

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Gužve u naseljima oko zatvorenog zagrebačkog rotora počele su već oko 6 sati i 30 minuta, a HAK upozorava vozače da je na snazi posebna regulacija prometa

17.12.2018.
8:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u nedjelju zatvoren remetinečki rotor danas se tek na njemu očekuju strahovite gužve i pravi krkljanac. Mediji su u nedjelju mahom izvještavali kako sve prolazi manje-više glatko te da se vozači snalaze u novoj regulaciji, međutim stanovnici naselja uz sam rotor već su itekako vidjeli prve znakove kaosa koji bi se danas mogao dogoditi.

Tako su se u mirnim kvartovima kao što su Savski gaj, Trokut i Remetinec stvorile gužve, autobusi su vozili u suprotnim smjerovima i blokirali promet u uskim uličicama, a vozači su se, ne znajući da su određene ceste zatvorene, vraćali pa prolazili kroz ista sporna područja. Sirene iz automobila bile su učestale pa su tamošnji stanovnici itekako bili nezadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[FOTO/VIDEO] ROTOR SE TEK ZATVORIO, A VEĆ JE NASTAO KAOS: /

Automobili voze po nogostupu, nekoliko buseva zapelo, a građani bjesne

Image
[FOTO/VIDEO] ROTOR SE TEK ZATVORIO, A VEĆ JE NASTAO KAOS: /

Automobili voze po nogostupu, nekoliko buseva zapelo, a građani bjesne

U ponedjeljak ujutro u 6 sati i 30 minuta oni koji su išli na nove autobusne stanice za Savki gaj, ali i oni koji su ondje prolazili automobilima mogli su primijetiti znatno gušći promet u naseljima.

Svjesni onog što su vidjeli u nedjelju, brojni stanovnici Savskog gaja na posao su krenuli mnogo prije kako bi uopće na njega mogli stići. No, strahuju od povratka. Neki su o gužvama već rano jutros progovorili i na društvenim mrežama. Prizori stižu iz Trnskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK inače upozorava vozače na novu regulaciju prometa na rotoru pri kojoj se vozila teža od pet tona ukupne nosivosti i visine veće od 3,5 metara presumjeravaju na Buzin. Tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati očekuju se gužve, navode.

Rotor ok, no ulazi u naselja s čekanjima od 10 minuta

Antena Zagreb navodi kako je situacija na rotoru super, ali da je gužva na čvoru Buzin. Stanovnici Laništa također navode kako se zasad čini da je u smjeru rotora sve u redu, međutim na ulazu u Savski gaj i Trnsko čeka se do deset minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani nam javljaju kako su primijećena i kršenja prometnih pravila, pa tako uskim te jednosmjernim ulicama oko rotora (Savski gaj) kojima je zabranjen promet teretnim vozilima voze i kamioni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Trnskom je jutros oko 8 sati problem stvorilo i vozilo čistoće što je uzrokovalo gužvu.

Zbog pojačanog prometa na svim cestama koje vode prema središtu grada te u zoni radova vezanih za Remetinečki rotor, moguća su kašnjenja pojedinih autobusnih linija. Policija će tijekom cijeloga dana biti na terenu. Nastavit će se tako i idućih dana, poručili su iz Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo