ukazao na problem /

VIDEO Potrošio pola radnog dana: gradonačelniku Trogira trebalo 6 sati da bi došao do papira na sudu

'Za izvaditi najobičniji dokument kao što je potvrda o nekažnjavanju trebalo mi je više od pola radnog dana'

7.6.2018.
12:45
VOYO logo

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić odlučio je na slikovit način pokazati što bi za grad, ali i okolicu, značilo ukidanje stalne sudske službe Općinskog suda u Splitu, što je predviđeno izmjenama Zakona o područjima i sjedištima sudova koje se u ovom trenutku nalaze u saborskoj proceduri.

Bilić je snimio video svog odlaska u splitski Dračevac po potvrdu o nekažnjavanju te izmjerio da mu je za to bilo potrebno točno pet sati i 40 minuta. Kako objašnjava na snimci, u svoju avanturu krenuo je u 6.40 redovnom autobusnom linijom broj 37, iskrcao se u Solinu, u kojem je za dvadesetak minuta trebao naići autobus 5a za Dračevac, no čekanje se produljilo na puna dva sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vađenje potrebne dozvole na sudu je trajalo točno dvadeset minuta, a zatim je uslijedio povratak u Trogir. Kada je izašao iz autobusa na trogirskom kolodvoru, sat je pokazivao 12:20, a autobusne karte ukupno su ga koštale 45 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za izvaditi najobičniji dokument kao što je potvrda o nekažnjavanju trebalo mi je više od pola radnog dana. Ne možemo očekivati da sve generacije znaju i mogu koristiti sustav e-građanin niti se preko njega može napraviti sve zbog čega idemo na sud", rekao je Bilić na snimci. 

Ukidanjem suda, ukinuo bi se i zemljišnik zbog kojeg bi trebalo ići na sud u Split. "Ne želim ni pomišljati na to. Samo od Trogira do Dračevca i natrag išao sam točno 5 sati i 40 minuta. 

Našim starijim sugrađanima vjerojatno treba i više, a stanovnici Drvenika samo na trajektu moraju provesti dva sata. Susjedima iz Okruga, Segeta i Marine treba još dodatnih pola sata, a ako je u tijeku sezona tko zna koliko još vremena. Pa tko danas ima taj luksuz?," pita se gradonačelnik Trogira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo