VIDEO: / Nitko se nije žalio na guzu, zašto smeta Jaci?

11.4.2010.
23:20
VOYO logo

Premijerka Jadranka Kosor na sastanku vladina Povjerenstva za pripremu turističke sezone iznijela je primjedbu da nije korektno, s osnove zaštite ženskih prava, da se u spotu "Recept za dobar odmor" koristi ženska stražnjica (u bikiniju) jer djeluje, kako je kazala, seksistički.

Zamolila je autore da razmisle o izmjeni tog dijela spota, no naglasila je da ona to ne naređuje. Premijerkina 'zamolba' izazvala je pravu buru reakcija i komentara, kako onih koji se s predsjednicom hrvatske Vlade slažu tako i onih koji misle da je promašila metu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve istaknute feministice složne su u ocjeni da takvom sadržaju nema mjesta u spotu, osobito zato što je riječ o projektu koji je financiran državnim novcem. U javnosti ipak blago prevladavaju mišljenja da u spotu nema ničega vulgarnog ili seksističkog.

Takvoga je stava i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, koji je za Jutarnji list izjavio kako ga reakcija premijerke Kosor nije iznenadila jer je ona ipak autorica Zakona o ravnopravnosti spolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto u spot nije stavljena muška stražnjica, Bulić nije znao odgovor, ali, da se njega pita, kaže da bi u spot stavio muškarca s lijepim torzom.

Vlasnica stražnjice: Ne vidim u čemu je problem?

Vlasnica trenutačno najslavnije stražnjice u Hrvatskoj, manekenka i nekadašnja Miss Universe Hrvatske Jelena Glišić, ne uzbuđuje se previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uopće ne vidim u čemu je problem, ne znam misli li tako samo premijerka ili to misle i drugi, ali smatram da ovaj spot nije ni seksistički ni vulgaran . Uostalom, koliko se sjećam, ljudi na plažu odlaze u kupaćim kostimima, zar ne", poručila je Jelena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201004100254006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo