VIDEO: / Fešta na Trgu bana Jelačića nije bila za građane

Ako ste bili među, prema procjenama, 15.000 ljudi koji su na Trgu bana Jelačića pratili svečanost ulaska u EU, vjerojatno niste vidjeli ni razumjeli mnogo od programa koji se odvijao.

1.7.2013.
10:03
VOYO logo

Četiri pozornice većinom su zbunjivale posjetitelje, tako da je svatko od okupljenih na Trgu gledao u nekom svom smjeru, a ovisno o poziciji na kojoj ste se nalazili, katkad ste mogli gledati samo u kranove i kamere koje klize iznad glava ljudi.

Svečanost je vjerojatno izgledala spektakularno, ali na samom Trgu u tome se nije moglo uživati. Nastupi Jinx-a i TBF-a su možda bili i jedini dio programa u kojem se na okupljenima na Trgu vidjelo da uživaju, no kako je program odmicao, a gužva postajala sve veća, moglo se načuti i negodovanje. Naime, program je trajao od 20.30 sati, a nije se imalo gdje sjesti ni kupiti vodu, nije bilo WC-a, a svaki odlazak iz ograđenog prostora podrazumijevao je da na povratku na Trg (ako se građanin na to odluči) treba iznova proći policijske provjere. Doduše, treba reći da su provjere išle zaista brzo, ali sve u svemu – stekao se dojam da građani nisu ni trebali dolaziti na Trg. Nije to bila fešta za njih, nego za visoke uzvanike i televizijske kamere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iza ponoći i Ode radosti, svi su bili bolje raspoloženi i manje kritični, pa ni za kameru net.hr-a nisu osuli paljbu po organizatorima. Kakvo je bilo raspoloženje iza proslave, pogledajte u videu:

//www.youtube.com/embed/Jjsq9Nyolvg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šaljite nam svoja zapažanja, informacije, fotografije i priče na adresu vijesti@portal.net.hr˝

Želite li da za vas potražimo odgovore stručnjaka i nadležnih institucija vezano za probleme koji vas muče, adresa za vaše upite je također vijesti@portal.net.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo