DRAMATIČNI PRIZORI /

VIDEO Izgorio stan u Splitu: Na ženu palo staklo i ozlijedilo je, tri vatrogasca se nagutala dima

Image
Foto: RTL.hr

Cijeli stan na 6. katu je izgorio, a vatra je zatim zahvatila i stanove na 7. i 8. katu

24.11.2019.
11:24
RTL.hr
VOYO logo

Veliki požar buknuo je u nedjelju ujutro u stanu zgrade u splitskom naselju Trstenik, a gasilo ga je 39 vatrogasaca.

Prema prvim informacijama, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 39 vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) te  Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Splita i Žrnovnice sa sedam vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli stan na 6. katu je izgorio, a vatra je zatim zahvatila i stanove na 7. i 8. katu, no čini se da je zahvatila samo vanjske dijelove.

“Požar je izbio oko 9 sati, zahvatio je 2 stana, vatrogasci su još uvijek na mjestu događaja i gase još uvijek. Što se tiče ozljeda, jedna ženska osoba je ozlijeđena, ali nije ozlijeđena u samom požaru, nego je palo staklo po njoj, ima lakšu ozljedu, posjekotina je u pitanju, pružena joj je pomoć. I tri vatrogasca su zatražila liječničku pomoć zbog udisanja dima”, kazala je Ana Čepić iz PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Izmučena lica heroja: Nakon gašenja velikog požara u Splitu, vatrogasci su doslovno padali s nogu od umora

Image

Izmučena lica heroja: Nakon gašenja velikog požara u Splitu, vatrogasci su doslovno padali s nogu od umora

Policija će, tek kad vatrogasci završe svoj dio posla, moći pristupiti obavljanju očevida i onda će utvrditi što je uzrok požara.

Prema izjavama stanovnika okolnih zgrada, u jednom trenutku iz stana su se začule i eksplozije.

“Ljudi su kroz dim izlazili van, sreća je da je lift još uvijek radio. Čini mi se da se vatra proširila i na okolne stanove, a sigurno će i ovi stanovi ispod biti dobro natopljeni. Kako sam čuo, u stanu iz kojeg je sve krenulo navodno živi jedan muškarac koji se bavi sakupljanjem plastične ambalaže. Je li bio u stanu u trenutku kad se zapalilo, zaista ne znam”, kaže jedan od Splićana, koji se zatekao na mjestu događaja, za Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim jakog juga, vatrogascima su posao otežavali i nepropisno parkirani automobili. Na zemljanom parkiralištu kod bivše upravne zgrade "Uzora" imali su problema zbog pristupa zgradi, pa je na teren izašlo i pauk vozilo "Split parkinga" koje uklanja automobile. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo