Sukob u državnom vrhu /

VIDEO 30 godina HNB-a, Hrvatska uvodi euro... A predsjednik i premijer nisu se niti pozdravili!

Dok su jedni govorili o ogromnoj promjeni u koju RH ulazi s novom godinom 2023., Milanović i Plenković... Uostalom, pogledajte sami

20.12.2021.
20:00
VOYO logo


Hrvatska narodna banka obilježila je 30. obljetnicu rada. Na svečanoj akademiji sudjelovao je državni vrh, a jedna od ključnih tema bio je i ulazak u eurozonu. Kunu bi eurom Hrvatska trebala zamijeniti 2023. 

Guverner HNB-a Boris Vujčić pojasnio je da će se važnost eura u Hrvatskoj prepoznati tijekom iduće krize, te dodao da je ponosan na instituciju koju su izgradili. Uz guvernera, na skupu su govorili i premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović čiji je susret prošao bez pozdrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O uvođenju eura poručili guverner Vujčić je rekao:

"Ja sam uvjeren da je na dobrobit svih da uđemo u eurozonu. To će se pokazati važnim tijekom sljedeće krize. Kad je sve dobro, nema razlike, ali kad krene loše, pokazat će se koliko je to važno za Hrvatsku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar financija Zdravko Marić rekao je pak:

"Zaokružujući cijene na više, doprinosi se porastu cijena, inflaciji, kao i drugi elementi koji su isticani, o tome treba govoriti. Međutim, smatramo da su oni pozitivni efekti i aspekti samog uvođenja eura kudikamo viši i da će naravno 1.1.2023. biti velika promjena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo