Vesna Pusić odgovorila Angeli Merkel

23.9.2013.
22:05
VOYO logo

Ministrica Vesna Pusić je čestitala Angeli Merkel na izbornom rezultatu, te joj je poručila da je dobrodošla u Hrvatsku koju je najavila posjetiti nakon izbora.

Slučaj je rješen

"Očito budući da je bila zaokupljena kampanjom možda nije vidjela da se Hrvatska uskladila s preuzetim obvezama. Hrvatska mora ispunjavati preuzete obveze, zato smo ih i preuzeli to je u našem interesu, a ja se kao inoministrica za to neposredno i brinem. Mislim da smo usklađivanje hrvatskog zakonodavstva s europskim uhidbenim nalogom riješili i da će se to u sljedećih nekoliko dana i vidjeti", rekla je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška partnerima

Komentirala je Pusić i medijske napise da će HNS ipak poduprijeti SDP-ov prijedlog ustavnih promjena ako se nemogućnost zastare bude odnosila na sva teška ubojstva, a ne samo na ona politički motivirana.

"Ja i HNS smo još uvijek na stajalištu da Ustav treba mijenjati malo i rijetko, no isto tako sam spremna saslušati argumente. Poslušala sam premijerove i argumente mojih kolega u Vladi i prihvaćam ih, razgovarala sam također i s kolegama u stranci oni također smatraju da su to razumni i racionalni argumenti i podržat ćemo", istaknule je Pusić koja zajedno sa predsjednikom Ivom Josipovićem boravi u New Yorku gdje će sudjelovati na 68. zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo