VELIKI POŽAR PLASTIKE / Veći dio buktinje u Zaprešiću ugašen, građani se žale na smrad: 'Dobit će još jedno upozorenje'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Vatrogascima je ostao još jedan dio buktinje za ugasiti, no zapovjednik JVP-a Zaprešić potvrdio je da su mjerenja zraka dobra i da je to dobra vijest

20.6.2024.
6:54
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Veći dio požara plastike, koji je u srijedu poslijepodne izbio u proizvodnoj hali tvrtke za zbrinjavanje otpada Eko-Flor Plus u Zaprešiću, je ugašen, potvrdio je jutros zapovjednik zaprešićkih vatrogasaca.

Vatrogascima je ostao još jedan dio buktinje za ugasiti, no potvrdio je da su mjerenja zraka dobra i da je to dobra vijest, prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će građani dobiti još jedno upozorenje zbog mjere predostrožnosti, da još neko vrijeme drže zatvorene prozore. Građani se u međuvremenu na društvenim mrežama žale da u gradu jako smrdi.

Na pitanje smiju li građani prošetati pse i poslati djecu u školu, kazao je da za sada da. "Mjerenja koja su dosad izvršena su dobra, rade se nova mjerenja i čim dobijemo nove rezultate ćemo sve objaviti. Jedino nije dobro biti u krugu tvornice. Osjeti se smrad, ali mjerenja kakvoće su dobra i nema brige", potvrdio je zapovjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 200 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila s buktinjom se bori od sinoć, a za sada još nema informacija o uzroku požara. U požaru nasreću nema ozlijeđenih, no u trenutku njegova izbijanja u pogonu je bilo 12 radnika.

Image
OGROMAN POŽAR /

Vatrogasci se bore s buktinjom u Zaprešiću. Građanima stigle poruke upozorenja: 'Ne izlazite van'

Image
OGROMAN POŽAR /

Vatrogasci se bore s buktinjom u Zaprešiću. Građanima stigle poruke upozorenja: 'Ne izlazite van'

Ne zna se uzrok požara

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je požarište i najavio dolazak djelatnika Nastavnog zavoda javnog zdravstva Andrija Štampar koji bi trebali utvrditi kakvoću zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani Zaprešića već su dobili poruke upozorenja da zbog požara i dima zatvore prozore i ne izlaze bez potrebe. Isto su apelirali i iz Civilne zaštite, zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova.

"U požaru koji je nešto prije 19 sati izbio u proizvodnoj hali društva EKO-FLOR PLUS na području Zaprešića nema ozlijeđenih osoba i pod kontrolom je vatrogasaca. Prema prvim informacijama, plamen je uočen u plastičnom otpadu kojega EKO FLOR PLUS odvojeno, kao davatelj javne usluge, prikuplja od građana i komunalnih društava. Sukladno protokolu, djelatnici su o događaju odmah izvijestili nadležne službe. Zbog svojstava zapaljenog ambalažnog otpada vatra se brzo proširila na postrojenje i opremu. Predstavnici društva EKO-FLOR PLUS surađuju sa svim nadležnim tijelima te će o pojedinostima događaja dodatno izvijestiti, a točne okolnosti i uzroci požara utvrdit će se očevidom nakon završetka vatrogasne intervencije. Svim sugrađanima zahvaljujemo na pridržavanju uputa koje izdaju nadležne službe", poručili su iz Eko flora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Buknuo veliki požar u Zaprešiću: Gori odlagalište otpada

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo