obroci kao kod kuće / Veliki novitet za osječke mališane: Roditelji izborili bolje menije svojim najmlađima u vrtiću

Postupno će se izbacivati nezdrave namirnice poput bijelog kruha ili margarina

19.1.2019.
8:00
VOYO logo

Ono što su sami roditelji tražili – roditelji su i dobili. U osječkim vrtićima uskoro se primjenjuju novi, zdraviji, jelovnici, sličniji onima što mališani jedu kod kuće.

Pa će se tako određenim danima u tjednu umjesto kukuruznih pahuljica servirati musli s voćem. Sirni će namaz zamjeniti namaz od slanutka. Nezdravom margarinu na kraj će stati maslac, a suncokretovo će ulje sa jelovnika istisnuti maslinovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će više voća i povrća, a i bijeli kruh bit će zamjenjen. "U nutricionističkom smislu je bolje. Više je zastupnjeno voća i povrća, namirnica od suhog voća, žitarica", objašnjava Silvija Nikić, zdravstvena voditeljica "Dječjeg vrtića Osijek".

Mališani reagirali sjajno na promjene

Novi jelovnik na snagu stupa krajem sječnja, no pomalo se u njega, kao test već uvrštavaju novine. A na te promjene mališani su reagirali sjajno. No ima i izbirljive djece, pa će roditelji pomno pratiti novu ishranu u vrtićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona sve jede i s njom nemam problema, ali stariji sin ide u roza grupu u vrtiću i on je jako izbirljiv. Mislim da će sad biti još više problema. Ali prilagodit ćemo se. Dat ćemo šansu pa ćemo vidjeti kako ide", kazala je Ivana Slamek, majka dvoje djece. 

Pa ako novi jelovnik prođe ispit kod roditelja, možda se mali slavonce odviknu od omiljenih masnih delicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo