službeni posjet /

Veleposlanica Izraela u RH posjetila Međimurje: 'Vi ste pravi primjer uspjeha'

Image
Foto: emedjimurje.hr

Ususret dvije godine mandata na čelu Veleposlanstva Države Izrael u Republici Hrvatskoj, u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravila je veleposlanica Nj.E. Zina Kalay Kleitman.

12.7.2016.
13:31
emedjimurje.hr
VOYO logo

"Dolazak veleposlanice Države Izrael priznanje je cijeloj županiji, gradu, a osobito Židovskoj općini Čakovec koja baštini i njeguje kulturu te ostavštinu Židova na području Međimurja. Ovo je naša poruka otvorenosti, poruka multikulturalnosti, a organizacija posjeta te koncerta jednog od većih izraelskih pijanista, poruka je da njegujemo i cijenimo povijest te stvaramo veze između dviju država, Hrvatske i Izraela, pa u konačnici i Međimurja", naglasio je jedan od domaćina posjeta, župan Međimurske županije Matija Posavec te otvorio radni sastanak u Maloj vijećnici, na kojem su uz veleposlanicu i župana prisustvovali predsjednik Skupštine Mladen Novak, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i predsjednik Židovske općine Čakovec Andrej Pal.

"Zahvaljujem svima na toploj dobrodošlici, ovo je moj prvi posjet vašem kraju, ali sigurna sam ne i posljednji, s obzirom na iskrenost te otvorenost ove zajednice u svakom pogledu. Posebno me se dojmilo što ste toliko tolerantna sredina, ali i upravo ono što mi ljudi iz Izraela stalno potvrđuju, pravi primjer uspjeha", dodala je veleposlanica i zahvalila županu te gradonačelniku što blisko surađuju s izraelskim institucijama u razmjeni kulture i znanja, a uz to najavila proširenje na segment gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad ima grad prijatelj u Državi Izrael, to je Kiryat Tiv’on, a jednu dobru suradnju njegujemo više godina, pa smo tom prigodom s predstavnicima Grada i umjetnicima posjetili prijateljski grad. Izmijenili smo primjere dobre praksa, pozitivna iskustva, a njegujemo i kulturnu suradnju, pa je tako prošle godine na Porcijunkulovu gostovao puhački orkestar iz Izraela", rekao je gradonačelnik.

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo