VAŽNOM POVIJESNOM DOGAĐAJU NI SEKUNDE U TV KALENDARU: /

'Ne čudi me s obzirom na sve što se događa u zadnje vrijeme...'

Image

Dan oslobođenja Rijeke nije jučer, 3. svibnja, dobio ni sekunde prostora u emisiji HRT-a TV kalendar. Primijetili su to čitatelji Novog lista, pa pitali zašto.

4.5.2016.
9:45
VOYO logo

S HRT-a ponajprije pojašnjavaju kako je TV kalendar emisija koja traje deset minuta, koncipirana na način da sadržava prilog o jednom povijesnom događaju i jednoj povijesnoj ličnosti, a potom slijede rubrike posvećene umjetnosti ili sportu te na kraju rubrika Nepoznato o poznatome.

"Obavještavamo vas da je u današnjemu izdanju emisije TV kalendar tema bila podjela Irske, odnosno događaj iz 3. svibnja 1921. godine. Dakle, izvijestilo se o događaju koji obilježava 95. obljetnicu. Uredništvo emisije nastoji obraditi tzv. okrugle obljetnice te je to i razlog današnjega odabira među povijesnim događajima", poručuju s HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel dao je vrlo kratku izjavu i osvrt na TV kalendar u kojemu nije bilo ni riječi o 3. svibnja 1945. godine, danu kada je Rijeka oslobođena.

"S obzirom na sve ono što se događa u zadnje vrijeme, začudilo bi me da je taj prilog stavljen u TV kalendar", izjavio je Obersnel za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo