puni optimizma / Vatreni junaci Subašić i Kalinić najavili Portugal: 'Pamtit će nas samo ako napravimo veliki rezultat'

Image
Foto: AP Images

'S Portugalom nikad ne znaš, mogu odigrati dobro i loše, ali ponavljam, sve ovisi o nama. Ovo je prilika generacije', rekao je Kalinić

23.6.2016.
12:54
AP Images
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija na Euru je spektakularno  osvojila skupinu D ispred Španjolske, Češke i Turske, no daljnji ždrijeb nije im bio naklonjen - u osmini finala suočit će se s Portugalom i Cristianom Ronaldom. 

Image
otkrili smo ranjivu španjolsku /

Španjolski mediji oštri prema Furiji, hvale igru Vatrenih: 'Hrvati imaju vještinu iznad europskog prosjeka'

Image
otkrili smo ranjivu španjolsku /

Španjolski mediji oštri prema Furiji, hvale igru Vatrenih: 'Hrvati imaju vještinu iznad europskog prosjeka'

Unatoč tomu, Vatreni imaju bezbroj razloga za optimizam, a izbornik Čačić vjeruje kako se njegova reprezentacija može nositi s bilo kim na svijetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči subotnjeg sraza na novinskoj konferenciji pojavili su se Nikola Kalinić i Danijel Subašić, koji su protiv Španjolske obojica bili u sjajnom izdanju. 

"Mogli smo dobiti i lakšeg protivnika, ali mislim da će sve ovisiti o nama i našoj igri. Vjerujemo u prolaz i u to da se možemo nametnuti i protiv Portugala. Mi smo jedna od najboljih reprezentacija na Euru. Sve ovisi o nama, a naš vezni red je daleko najjači ovdje. Siguran sam u prolazak", počeo je Kalinić, a zatim prokomentirao njihovog najboljeg igrača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih igrača na svijetu, ali cijela momčad ovisi o njemu. Izbornik će nam reći kako ga čuvati, uvjeren sam da nećemo imati lak posao. S Portugalom nikad ne znaš, mogu odigrati dobro i loše, ali ponavljam, sve ovisi o nama. Ovo je prilika generacije, istina je da smo mogli malo lakše proći u osmini finala, ali donji dio ždrijeba je još teži", tvrdi Kalinić. 

"Iza mene je stvarno dobra sezona, iskoristio sam priliku koju mi je izbornik dao. Drago mi je što nas svi smatraju velikim favoritima, ali moramo napraviti velik rezultat, a ne stati na ovome. Pamtit će nas samo ako napravimo pravi rezultat na Euru", rekao je Kalinić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić: Dosta mi je više pričati o penalu

Nakon njega, pred mikrofonima se pojavio Danijel Subašić, koji je u Bordeauxu obranio jedanaesterac Sergiju Ramosu i tako uvelike pridonio pobjedi Hrvatske. 

"Portugal ima veliku individualnu moć u napadu. Možda prve tri utakmice nisu odigrali na visokom nivou, ali to je ipak Portugal, a imaju i jednog od najboljih igrača svijeta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić tvrdi da će, kao i dosad, ključna stvar biti pristup. 

"Odigrali smo super do sada, no nema ovdje laganih utakmica. Ždrijeb je htio Portugal, možda i bolje tako nego neka manja reprezentacija koja se zatvori i ne možeš im prići. Možemo napraviti velike stvari, no imamo utakmicu s Portugalom i sada samo o tome razmišljamo. Daleko je još finale. U subotu treba izaći kao što smo i do sada, ginuti na terenu jedan za drugoga i to je to", smatra Suba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš vratar prokomentirao je i obranjeni jedanaesterac. 

"Prije utakmice često pogledam kako moji protivnici pucaju, ali sigurno je lijepo kad jedan moj Zadranin tako brine o meni i svima nama. Dosta mi je više pričati o tom penalu, staneš na gol, čekaš i onda pogodiš ili ne", jednostavan je Subašić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika ne ide u prilog Hrvatskoj - u tri dosadašnja susreta s Portugalom Hrvatska je upisala tri poraza i nije postigla ni jedan pogodak. 

"Možda je sada došao na red i Portugal. Nikad nismo pobijedili ni Španjolsku pa smo sada uspjeli", zaključio je.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo