VARAŽDINSKA TERETANA ODBIJA ZATVORITI VRATA; Stožeru poručuju: / 'Poštivat ćemo sve mjere koje imaju nekog smisla'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL/Ilustracija
6.11.2020.
16:00
Dalibor Urukalovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Među mjerama koje je stožer propisao je i zatvaranje sporstkih centara, no u varaždinskom TTS sport centru odbijaju zatvoriti vrata i kažu kako nastavljaju s radom.

"Obavještavamo vas kako, bez obzira na nove mjere stožera koje stupaju na snagu 7.11.2020. dvorana TTS SPORT CENTRA se neće zatvoriti te nastavljamo normalno sa radom uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Naše korisnike ćemo i dalje poticati da se bave sportom, da se kreću, da čuvaju svoje zdravlje na način koji je učinkovit već stoljećima te da u zdravom tijelu očuvaju zdrav duh.", poručuju iz varaždinske teretane. U nastavku posta šalju poruku "svim stožerima, a pogotovo županijskom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopis prenosimo u cijelosti:

"Poštovana gospodo iz Stožera - Županijskog i Nacionalnog,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vaša preporuka krši Ustav RH'

Obavještavamo vas kako se dvorana TTS SPORT CENTRA (u koju je uloženo preko 5 milijuna eura) neće zatvoriti sa danom 07.11.2020. te kako ćemo i dalje poticati naše korisnike da se bave sportom i da u zdravom tijelu očuvaju zdrav duh.

Prvo, vaša preporuka nema nikakvo zakonsko uporište i krši ustav RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemija usporava, nema potrebe za pooštravanjem mjera

Drugo, kada bi pročitali dnevni izvještaj g. Nenada Bakića vidjeli bi ste da se krivulja izravnala i da epidemija usporava, a ne da ubrzava da bi se mjere trebale tako pojačavati. To vam je danas 5.11.2020. na press konferenciji potvrdio i ministar zdravstva g. Vili Beroš.

Treće, u TTS Sport centru radi 17 osoba zaposlenih na puno radno vrijeme i NITI JEDNA nije bolesna i nema baš nikakve simptome što znači da u TTS Sport centru NEMA širenja zaraze jer bi se prvo netko od nas zarazio, a tek kasnije korisnici. Naime, sportska dvorana TTS se prostire na 2800 m2 te u ovim okolnostima u jednom satu nikad nema više od 20 osoba na 2000m2 terena. Nadalje, pridržavamo se svih epidemioloških mjera, imamo zaposlene dvije čistačice na puno radno vrijeme koje stalno obilaze i dezinficiraju površine, svlačionice, dvorana uključuje staklene stijene i kupolu tako da se cijelo jutro (pa čak i po ovom hladnom vremenu) provjetrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zatvorili ste teretane, a dopustili sportska natjecanja'

Zbog svega navedenog odlučili smo da TTS Sport centar nastavlja normalno sa radom uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje imaju nekakvog smisla, a strogo smo protiv vaših preporuka za nove mjere iz razloga jer smatramo da su neutemeljene, nelogične i donesene su zbog samopromocije kroz medije. Odlučili ste obustaviti rad sportskih i rekreativnih centara koji su (VEĆ 100x REČENO ) prva crta obrane od bolesti ali ste dozvolili da sportske ekipe nastupaju u međužupanijskom ili višem rangu natjecanja. Zar vi zaista mislite da su oni manje rizični od rekreativaca i da se ne mogu zaraziti ili prenesti zarazu na nekom drugom mjestu?! Zar su vjerska (50 osoba na 200m2) ili javna okupljanja (30 osoba na 120m2) manje rizična od sporta i 20 osoba na 2000m2? Tako dugo dok ne proglasite novi lockdown i predložite financijsko obeštećenje ili dok sve ne zatvorite mi ćemo i dalje zdravo raditi i pokušati očuvati 17 radnih mjesta u TTS-u.

Činjenica je da vaše mjere nisu poučile nikakve rezultate niti će ih polučiti nove rigoroznije mjere što je vidljivo iz ostatka Europe koja je pod lockdownom, a virus se i dalje širi puno više nego u RH. Očito je da se ponašate kao guske u magli i da ste si dali malo previše na važnosti i to BEZ OSNOVNOG EPIDEMIOLOŠKOG ILI MEDICINSKOG OBRAZOVANJA pa da određujete kome ćete izbiti kruh iz usta i zatvoriti poslove. I sad imamo pretjerano najstrože mjere u RH koje nikako nisu adekvatne situaciji u Županiji. Ako već nemate potrebna medicinska znanja pokušajte biti empatični na barem deset minuta i zamisliti kako je to ZARADITI ZA VLASTITU PLAĆU I PLAĆU ZA 17 zaposlenih od koje živi 60 osoba. Vjerujemo da je izuzetno lagano i jednostavno ubirati dvije tisuće eura mjesečno iz proračuna i pametovati 15 minuta dnevno iz udobne i tople fotelje. Draga gospodo, ili nam u periodu od 07.11.20. – 30.11.20. isplatite na žiro račun 100.000,00 kuna za troškove, odnosno plaće radnicima, režije i izgubljenu dobit ili nas ostavite na miru da radimo svoj posao. Mi smo djelatnost koja brine o ljudskom zdravlju, a ne party zona! S poštovanjem", navode u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glas poduzetnika: Dajte nam da radimo ili nadoknadite štetu

Podržala ih je i udruga Glas poduzetnika, koja ističe da u slučaju zatvaranja očekuju da država barem nadoknadi štetu.

"Udruga Glas poduzetnika podržava vlasnicu TTS sportskog centra Miju Ivanković iz Varaždina koja se odlučila usprotiviti novim mjerama koje su donesene u Varaždinskoj županiji. Danas će se održati okupljanje u 18 sati ispred TTS sportskog centra kojim ćemo podržati našu članicu, ali i sve ostale djelatnosti kojima je onemogućen rad prema prijedlogu Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.", najavljuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo od Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, kao i od Nacionalnog stožera civilne zaštite da hitno ukinu donesene mjere te da postave epidemiološke mjere koje su racionalne i provedive kako bi im se omogućio rad. Također, tražimo da se u slučaju onemogućavanja rada preuzme model Njemačke i Austrije koje su pokrile troškove navedenog zatvaranja. Ističemo kako smo proveli anketu među našim članovima koji su istaknuli da u slučaju onemogućavanja rada, država mora nadoknaditi 70 do 80% prošlogodišnjih prihoda. Tražimo da stožer odbaci dovedenu mjeru o zatvaranju sportskih dvorana i centara te da prihvati predložene dodatne epidemiološke mjere kako bi se sačuvalo zdravlje djelatnika i posjetitelja. U slučaju zatvaranja, očekujemo da primjene modele iz Njemačke, Austrije i Francuske koji plaćaju štetu svojim poduzetnicima. Stav UGP-a je jasan: Država mora preuzeti odgovornost za mjere stožera i ako u potpunosti zaustavi rad poduzetnika istom mora isplatiti obeštećenje.“ – rekao je Darko Molnar, voditelj regionalnog ureda Varaždin."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo