razvoj destinacija /

Varaždin kao ogledni primjer razvoja urbanog turizma: Lani 12 posto više gostiju

Image

Turistička je zajednica grada Varaždina u suradnji s Udrugom neovisnih putničkih agencija Hrvatske organizirala je jučer, 20. siječnja, seminar pod nazivom 'Kulturni, edukativni i urbani turizam u funkciji razvoja destinacija i destinacijskih menadžment agencija'.

21.1.2016.
13:25
VOYO logo

Na seminaru su obrađene teme kao što su promocija kretivnog i urbanog turizma u Hrvatskoj, problemi destinacijskih menadžment agencija u razvoju urbanog turizma te mladi i međunarodni edukativni turizam.

Voditelj projekata u Turističkoj zajednici grada Varaždina, Damir Levak, prisutnima je prezentirao projekt pod nazivom Festival multimedije MOP Špancirfest koji će, a kao nadogradnju postojećeg festivala multimedije, TZGV i Udruga MOP u svibnju organizirati na različitim lokacijama u varaždinskoj povijesnoj jezgri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao predavači na seminaru su sudjelovali i Bosiljko Domazet iz Ministarstva turizma, Milo Sršen iz Hrvatske turističke zajednice, profesorica na Libertas poslovnoj školi mr.sc. Ksenija Keča te predstavnici Udruge neovisnih putničkih agencija Tomislav Klarić i Vlasta Klarić.

Najnovija svjetska istraživanja pokazuju 82 posto rasta urbanog turizma u svijetu u periodu od 2007. do 2014, a jednako tako i rast međunarodnog turizma mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, urbani turizam čini više od 22% ukupnog volumena svjetskog turizma, a svjetska turistička organizacija navodi urbani turizam kao ključni faktor razvoja gradova.

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo